Challenge Cup 2012

Japan domineert laatste dag Challenge...

schaatsen.nl Door Karen Venhuizen, 11-03-2012 17:36

DEN HAAG - En dat was drie. Op de laatste dag van de Challenge Cup 2012 pakte Japan drie van de mogelijke vier titels. Bij de Novice meisjes ging de winst naar Yura Matsuda. Scandinavië liet ook weer van zich horen met zilver voor Finland en brons voor Zweden. Beste Nederlandse was Rozemarijn Goossens.

Yura Matsuda | Foto: Sander Chamid

Yura Matsuda | Foto: Sander Chamid

Matsuda scoorde bij elkaar 111.35 punten. De gracieuze rijdster deed maar liefst vijf drievoudige sprongen, waarvan vier verschillende, en twee dubbele axels.

Nelma Hede uit Finland had nog niet zo’n groot repertoire als de Japanse, maar liet wel twee mooie drievoudige salchows zien en een dubbele axel. Aangevuld met haar goede schaatstechniek en een mooie choreografie kreeg ze 57.14 punten voor haar lange kür. Daarmee kwam ze uit op 95.37 punten voor het eindklassement.

Angelica Kucvalska uit Letland reed de derde lange kür, maar kwam door een minder optreden in de korte kür tekort voor het podium. Victoria Englund uit Zweden profiteerde, want ze werd derde met een vierde plaats op zowel de korte als de lange kür.

Nederlandse dames

De Nederlandse dames reden ook in de lange kür naar hun kunnen met alle dubbele sprongen die ze beheersen. Ze waren duidelijk onder de indruk van het niveau. “Ze zijn echt heel goed hier. Een tienjarige die een drievoudig lutz springt!” verwoordde Rozemarijn Goossens het gevoel van de meiden. “Het was ook best wel heel spannend,” vulde ze later aan.

Goossens was uiteindelijk de beste Nederlandse op de zevende plaats met een score van 80.06 punten. Direct achter haar in het klassement eindigde Janne van den Biggelaar met 77.31 punten. Daisy Vreenegoor werd zestiende met 65.43 punten, nadat ze na de korte kür nog op de dertiende plaats stond. “Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit dat ik nu laatste ben. Het was een heel mooie ervaring. Ik vond het superleuk om hier te mogen schaatsen.”

Lees alles over de Challenge Cup 2012 op de speciale website

Deel |

gerelateerd nieuws

boek uw hotel

tickets

Challenge Cup 2012

kopen
8-11 Maart 2012 Jaap Edenweg, Den Haag

partners

Federations

20% korting in De Uithof