Essent ISU EK Allround

Skobrev baalt van toernooi op buitenijs

schaatsen.nl Door Erik van Lakerveld, 09-01-2011 17:47

COLLALBO – Na zijn overwinning op het Essent ISU EK Allround haalde Ivan Skobrev uit naar de internationale schaatsunie ISU. Een toernooi op buitenijs is uit de tijd, meent Skobrev.

Ivan Skobrev kruist voor Koen Verweij op de 10.000 meter

De kersverse kampioen was niet te spreken over de keuze voor Collalbo als plek voor het EK. “Het is gewoon geen goed idee om een internationaal kampioenschap in de buitenlucht te houden. Ik begrijp dat de leden van de ISU het fijn vinden om in de bergen te zijn en een kopje koffie in de zon te drinken, maar ik hoop dat ik ze van gedachten kan veranderen.”

Volgens Skobrev staat er te veel op het spel bij een EK om weersomstandigheden een rol te laten spelen. “We rijden niet alleen voor onszelf of voor de titel, maar ook voor onze familie.” Ook op dit EK had Skobrev veel te stellen gehad met het weer. Vooral de wind dreigde tijdens zijn 10.000 meter roet in het eten te gooien, maar met een sterk slot wist Skobrev de winst veilig te stellen.

Deel |

gerelateerd nieuws

koop je kaarten bij KNSB

ISU EK Shorttrack

kopen
14 t/m 16 januari, Thialf, Heerenveen

Essent ISU WK Sprint

kopen
22 t/m 23 januari Thialf

Essent ISU WC Finale

kopen
4 t/m 6 maart Thialf