Essent ISU EK Allround

Skobrev verslaat Nederlanders nipt

schaatsen.nl Door Erik van Lakerveld, 09-01-2011 15:17

COLLALBO – Met een verschil van slechts 0.38 seconden op Wouter olde Heuvel heeft de Rus Ivan Skobrev de 10.000 meter op het Essent ISU EK Allround gewonnen en daarmee ook de Europese titel binnengesleept.

Ivan Skobrev, Europees kampioen allround

De Rus zette 13.39.80 op de klok. Olde Heuvel werd op de afsluitende afstand tweede met 13.40.18. Jan Blokhuijsen (13.41.44) eindigde op de derde plaats. Koen Verweij kon in zijn rit tegen Skobrev lange tijd meekomen, maar moest hem uiteindelijk laten gaan. Toch reed hij een goede tijd: 13.47.79 en werd daarmee vierde.

Renz Rotteveel kampte zaterdag en zondag met ziekte. Hij reed dan ook een matige 10 kilometer en noteerde de elfde en laatste tijd: 14.33.83.

Klassement

Ivan Skobrev heeft met zijn winst op de 10 kilometer de Europese allroundtitel gewonnen. Tweede werd Blokhuijsen, gevolgd door Verweij op de derde plek. Vierde werd Olde Heuvel. Rotteveel werd elfde. Voor het WK Allround plaatsen zich de eerste drie Nederlanders en dus zijn Blokhuijsen, Verweij en Olde Heuvel zeker van een ticket.

Noren

Håvard Bøkko, die van tevoren als favoriet gezien werd, kon ook op de 10.000 meter niet overtuigen. De Noor zette met 13.51.16 de vijfde tijd neer en zakte van de derde plaats naar de zesde in het klassement.

Opvallender was het optreden van een andere Noor. De 19-jarige Sverre Lunde Pedersen. Op zijn eerste EK reed hij naar de zesde plek. Hij was de enige die op de slotafstand een persoonlijk record noteerde: 14.16.16.

Deel |

gerelateerd nieuws

koop je kaarten bij KNSB

ISU EK Shorttrack

kopen
14 t/m 16 januari, Thialf, Heerenveen

Essent ISU WK Sprint

kopen
22 t/m 23 januari Thialf

Essent ISU WC Finale

kopen
4 t/m 6 maart Thialf