Essent ISU EK Allround 2012

Verweij: Ben tevreden over tweede dag

schaatsen.nl Door Erik van Lakerveld, 08-01-2012 18:13

BOEDAPEST – Het doel van Koen Verweij was om vier goede afstanden te rijden. Dat hij dat doel niet bereiken zou wist hij zaterdag na de eerste afstand al. “Mijn 500 was slecht”, blikt hij terug.


Samen met Sven Kramer had hij voor de 500 meter nog wel geprobeerd om de invloed van de wind te beperken. “Voor de start van de rit hebben we tijdgerekt omdat de wind juist opstak. De scheidsrechter had wel vier keer gefloten.” Het mocht niet baten. Verweijs 500 viel tegen.

“Ook mijn 5000 was een beetje powerloos. Ik had wel het ritme te pakken, maar flauwe benen. Er zat niets achter.” Wat de oorzaak van zijn flauwe benen precies is, weet hij niet. “Soms heb je zo’n dag en dan is het balen dat het op dit toernooi is.”

Zwaar balend kwam hij zaterdag van het ijs, maar zette ’s avonds de knop om. “Ik heb het gevoel van de eerste dag achter me gelaten.” Met succes. “Zeker met de tweede dag mag ik tevreden zijn.”

Verweij reed een goede 1500 meter en besloot zijn toernooi met een opvallend sterke tien kilometer. Hij reed een vlakke rit zonder dat hij gebruik kon maken van zijn tegenstander Sverre Lunde Pedersen. “Na tien ronden was ik even wat spanning kwijt en dan is het jammer dat er niemand onderdoor kom.”

Na zijn tien kilometer koesterde Verweij nog even de hoop op een podiumplaats en daarmee een directe plaatsing voor het Essent WK Allround. Hij hoopte dat Bøkko die een tegenvallend toernooi kende een slechte tijd zou rijden.

Misschien zou de Noor er helemaal geen zin meer in hebben, dacht Verweij, en vijf seconden op hem verspelen. “Als ik hem zo voor zijn rit nog tegenkom zal ik zeggen: ‘Wow, it’s really heavy!’ Gewoon om hem te kietelen.”

De hoop van Verweij bleek ijdel. Bøkko reed een degelijke tien kilometer en dook zelfs drie seconden onder de tijd van de Team Hart-rijder. Daardoor moest Verweij genoegen nemen met de vierde plaats.

Deel |

gerelateerd nieuws