Essent ISU EK Allround 2012

Mulders: 'Schaatsen spectaculair genoeg'

NUsport Door Charlie Bootsman, 14-02-2014 12:08

De sprintende tweelingbroers Michel en Ronald Mulder denken niet dat het schaatsen veel moet veranderen om aantrekkelijk te blijven voor het grote publiek.

Ronald (links) en Michel Mulder | Foto: ANP

Ronald (links) en Michel Mulder | Foto: ANP

De nationale en internationale schaatsbonden denken aan nieuwe onderdelen om de soms lege tribunes vol te krijgen.

"Ik vind schaatsen op deze manier juist heel erg mooi. We moeten niet te veel veranderen. Ik heb weinig mensen gehoord die de 500 en 1000 meter niet ontzettend spectaculair hebben gevonden. In het sprinten zit genoeg spektakel", aldus Ronald Mulder.

Zijn broer Michel bevalt het schaatsen in de huidige vorm ook nog uitstekend, al heeft hij drie jaar na zijn entree in de internationale schaatswereld bijna alle titels die er te winnen zijn al binnen. Alleen de wereldtitel op een afstand ontbreekt nog op het palmares van de tweevoudig wereldkampioen sprint.

"En er is nog een 1000 meter waarop ik nu derde was. Ik ga zo lang mogelijk door met schaatsen en wil er volgend jaar graag weer staan om zo veel mogelijk prijzen te winnen. Ik ben nu in vorm, maar dat wil niet zeggen dat het altijd zo goed blijft gaan."

Inline-skaten

Beide Mulders hopen dat het inline-skaten, de sport waar ze vandaan komen, ooit nog op de olympische agenda komt. Michel Mulder: "Onlangs is helaas besloten dat het de komende zeven jaar niet zal gebeuren, dus dat zal niet in onze actieve carrière zijn. Het gaat niet lukken om tot mijn veertigste door te gaan denk ik."

Ronald Mulder zou het een goede toevoeging aan de Zomerspelen vinden. "Het is een olympischwaardige sport als je ziet hoeveel mensen het doen en hoe spectaculair het is. We zien veel nieuwe sporten op de Spelen en ik denk dat inline-skaten daar enorm thuishoort."

Michel Mulder, die rijdt voor beslist.nl, werd in Sotsji bij zijn debuut op de Spelen olympisch kampioen op de 500 meter en pakte brons op de 1000 meter. Ronald Mulder van BrandLoyalty was er al bij in Vancouver en veroverde nu het brons op de kortste sprintafstand.

Lees alles over de Olympische Spelen in Sotsji op onze speciale OS-pagina.

Deel |

gerelateerd nieuws