IJSTIJD!

IJSTIJD!-Winterspelen

Op zondagochtend 2 februari schaatsen circa 500 kinderen, in twintig verschillende ploegen, tegen elkaar op het ijs van de Coolste Baan van Nederland. Op die dag vinden de nationale IJSTIJD!-Winterspelen plaats.

De jeugdige schaatsploegen vertegenwoordigen ieder een van de twintig tijdelijke IJSTIJD!-banen uit heel Nederland. Van begin december tot en met begin januari werden op deze tijdelijke ijsbaantjes lokale voorrondes georganiseerd. De geselecteerde kinderen vormen het plaatselijke IJSTIJD!-team. Iedere ploeg bestaat uit 20 kinderen tussen de tien en veertien jaar oud en staat onder leiding van een IJSTIJD!-ambassadeur.

Op 2 februari wordt er door de teams op het ijs van De Coolste Baan van Nederland geschaatst om medailles en… de felbegeerde Gouden Beker! De sportieve onderdelen van de IJSTIJD!-Winterspelen zijn: 500 meter, estafette, marathon, ploegenachtervolging en ijshockey.

Daarnaast zijn er punten te verdienen op het gebied van sportiviteit en respect, supporters en outfit. Immers, meedoen is belangrijker dan winnen! De schaatsploeg met het meeste aantal punten (totale score van alle onderdelen) wint goud.

Jury van bekende topschaatsers

De IJSTIJD!-Winterspelen worden begeleid door professionele scheidsrechters en beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van voormalig wereldkampioen Rintje Ritsma. Wereldkampioene Barbara de Loor neemt de jurering van de 500 meter, estafette, marathon, en ploegenachtervolging voor haar rekening en oud-olympisch ijshockeyer Ron Berteling het ijshockey.

Anouk Kuiper van het KNSB-bondsbureau beoordeelt de supporters en de teams op hun outfit. Sportiviteit en respect wordt beoordeeld door oud-shorttracktopper Cees Juffermans als jurylid vanuit NOC*NSF.

Video

 

Teams

Alkmaar

 

Amersfoort

Amsterdam

Apeldoorn 't Loo

 

Bergen op Zoom

Bussum (1)

 
Bussum (2)

Delft

 

Doetinchem

 

Duiven

 

Eindhoven

Gouda

 

Heerhugowaard

 

Hengelo

Leiden

Middelburg

 

Rotterdam

 

Venlo

 

Vlissingen

 

Zierikzee

 

Zwolle

 

IJSTIJD!-Winterspelen

programma

Tijd Onderdeel

8.15

Ontvangst IJSTIJD!-Winterspelen

9.00

Openingsceremonie

9.45

IJshockey: voorrondes

9.50

Schaatsen: 500m

10.20

Baanverzorging

10.55

Schaatsen: Estafette

11.45

Schaatsen: Marathon

12.05

Schaatsen: Ploegenachtervolging

12.30

IJshockey: Finale

13.10

Sluitingsceremonie

14.00

Demo ERU Prestige Icehockey Tour

14.15

Einde IJSTIJD!-Winterspelen

locatie en vervoer


IJSTIJD!-Winterspelen