KPN NK Afstanden

Kramer: Al met al tevreden

schaatsen.nl Door Jitse Bos, 06-11-2011 16:30

HEERENVEEN - Sven Kramer was zondag tevreden na zijn eerste tien kilometer in anderhalf jaar tijd. "Al met al ben ik tevreden. Het ging in ieder geval beter dan vrijdag."

Sven Kramer is tevreden met zijn tien kilometer

Sven Kramer is tevreden met zijn tien kilometer

Kramer doelde daarmee op de vijf kilometer die minder goed verliep. Hij eindigde vrijdag bij de KPN NK Afstanden als derde in een tijd van 6.19.35. Zondagmiddag klokte hij 13.09.96 op de tien kilometer. Dat was goed voor de bronzen medaille.

"Ik ben niet heel diep gegaan vandaag. Ik had harder gekund. Ik ben er vandaag niet ingegaan om koste wat het kost te winnen. Ik weet dat het niet des Sven is. Het is ook niet zo dat ik dat vaker ga doen."

Toch liet Kramer de rit niet lopen. Douwe de Vries kwam een keer goed terug, maar Kramer kon daarna weer versnellen. "Ik deed dat expres. Ik kon daarna aanzetten en hij was weg. De rit wil ik natuurlijk niet verliezen. Daarom leek het er technisch gezien meer op, het ging gemakkelijk."

Deel |

gerelateerd nieuws