KPN NK Allround 2012

De Vries tankt vertrouwen

schaatsen.nl Door Erik van Lakerveld, 05-02-2012 19:07

HEERENVEEN – Met een opvallende zelfverzekerdheid reed Linda de Vries afgelopen KPN NK Allround haar rondjes. Ze had haar ticket voor het Essent WK Allround in Moskou al binnen en wilde vooral een goed gevoel aan het KPN NK overhouden. “Ik ga met een mooi gevoel naar Rusland toe”, lachte ze.


De Vries won de afsluitende vijf kilometer. “Het voelde ook alsof het goed ging”, vertelde ze. “De afgelopen weken liepen de trainingsblokken in Collalbo ook en het is mooi als dat hier er ook uitkomt.”

Ondanks dat er voor De Vries op de laatste afstand weinig meer op spel stond, wilde ze zichzelf niet ontzien. “De beentjes moeten ook blijven doorpompen.” Ze was zelfs zenuwachtig voor de vijf. “Ik voelde niet dat er minder druk op lag. Helemaal niet. Je wil hier tenslotte ook geen tiende worden”, verklaarde ze haar zenuwen.

Voor De Vries was het voor het kampioenschap al duidelijk dat de titel hoogstwaarschijnlijk voor Leenstra zou zijn. “Zij is al veel verder dan ik. Ze heeft ook al meer allroundkampioenschappen gereden. Ik kon hier niet van haar winnen. Het is al mooi dat ik er nu zo dicht in de buurt zit.”

Ze weet van zichzelf dat haar ontwikkeling geleidelijk gaat en ze niet opeens een topper zal zijn. “Ik wordt steeds stapjes beter. Ik ben ook later begonnen en dus komt het allemaal wat later. Maar ik heb de laatste vier jaar nooit stilgestaan in mijn ontwikkeling”, analyseerde De Vries. “We gaan nog altijd vooruit.”

Deel |

gerelateerd nieuws