KPN NK Afstanden Junioren en Neo-senioren 2012

Van Beek duikt onder record Witty

schaatsen.nl Door Jitse Bos, 10-03-2012 14:10

BREDA - Marianne Timmer en Chris Witty. Het zijn niet de minste namen in de schaatswereld. Lotte van Beek veegde beide namen toch van het bord. De rijdster van Team Liga dook onlangs op de 1000 meter bij de Holland Cup-finale in Deventer al onder het baanrecord van Timmer, zaterdagmiddag verbeterde ze in Breda op diezelfde afstand de tijd van de Amerikaanse Witty.

Lotte van Beek verbreekt het baanrecord van Chris Witty | Foto: Sander Chamid

Lotte van Beek verbreekt het baanrecord van Chris Witty | Foto: Sander Chamid

Het leverde haar een gouden plak op bij de KPN NK afstanden neo-senioren. "Dit is een goed gevoel", zo laat ze na de huldiging weten. "Ik wil dit geen pieken noemen, maar ik sluit het seizoen wel erg goed af zo. Dat is gewoon lekker. Op deze manier ga je met een goed gevoel de zomer in."

Van Beek kent een seizoen van pieken en dalen. "Het is misschien toch wel een grote stap van de junioren naar de senioren. Mijn laatste jaar als juniore was natuurlijk niet goed. Nu heb ik de laatste weken erg lekker kunnen schaatsen."

Baanrecords

Het leverde haar twee baanrecords op. In Deventer verbrak ze een record die al twaalf jaar stond op de naam van haar huidige trainster. In 2000 schaatste Timmer in de Scheg 1.20.55. "Ik geef teveel tips", grapte Timmer vorige week na die prestatie. Van Beek zette de snelste tijd nu op haar naam: 1.19.60.

In Breda won Van Beek in 1.19.49 en ze was daarmee ruim een seconde sneller dan de tijd van Witty in 2005: 1.20.52. "Ik wist niet dat zij hier een record had. Het is zeker leuk dat het nu op mijn naam staat."

Zondag staat de 1500 meter op het programma. Van Beek blijft bescheiden. "Ik ga mijn best doen om die ook te winnen, maar met Roxanne van Hemert en Yvonne Nauta heb ik sterke concurrenten."

Lees alles over de KPN NK afstanden junioren & neo-senioren op de speciale website

Deel |

gerelateerd nieuws