KPN NK Marathon 2012 | KNSB Schaatsweek

Kramer waarschijnlijk weg bij Van Werven

schaatsen.nl Door Eric Korver, 26-02-2012 00:23

HEERENVEEN – Yep Kramer stopt na dit seizoen waarschijnlijk als trainer en ploegleider van het marathonteam Van Werven. Dat vertelde de oud-marathonschaatser zaterdagavond in Thialf.

Yep Kramer op het sportgala | Foto: Soenar Chamid

Yep Kramer op het sportgala | Foto: Soenar Chamid

Kramer is dit seizoen voor het eerst betrokken bij Van Werven, waarmee zijn terugkeer in het marathonpeloton gestalte kreeg. Een terugkeer die de Fries prima beviel. "Je bent er een tijdje uit geweest, maar als je terug bent voelt het na een beetje gewenning ook weer heel goed", stelt hij.

Niettemin zou het best kunnen dat zijn terugkeer tot één seizoen beperkt blijft. Het heeft er alle schijn van dat bij Van Werven volgend seizoen iemand anders de touwtjes in handen heeft en daarbij lijkt René Ruitenberg een serieuze gegadigde. Kramer wordt dan bedankt voor bewezen diensten.

Open voor ander team

"Het is nog niet definitief, maar ik heb wel het gevoel dat het die kant uitgaat", aldus Kramer, die dat wel betreurt. "Je staat er nu weer in, bent weer gewend aan het peloton en dan is het zonde als het zo snel alweer ophoudt."

Hij staat wel open voor ander werk in het marathonpeloton. "Als er iets voorbijkomt dat interessant is, zal ik dat zeker overwegen. En dat hoeft niet per se een combinatie te zijn van trainer en ploegleider. Het lijkt me ook prima om alleen als trainer te functioneren. Ik heb immers veel ervaring in het marathonschaatsen en daarmee kan ik anderen altijd van dienst zijn."

Deel |

gerelateerd nieuws