KPN NK Marathon 2012 | KNSB Schaatsweek

Ploegen Cenned en Jan Bols fuseren

schaatsen.nl 27-02-2012 08:59

AMSTERDAM - De damesmarathonschaatsploegen Cenned en Intersport Jan Bols gaan fuseren. Met ingang van het nieuwe seizoen zullen beide ploegen samen verdergaan.

Carla Zielman, winnend op de Weissensee

Carla Zielman, winnend op de Weissensee

Cenned zal als sponsor van de nieuwe hoofdploeg optreden, terwijl onder de naam van Intersport Jan Bols een talentenploeg zal worden opgezet.

Ploegleidster van de nieuwe Cenned-ploeg wordt Alida Pasveer die op dit moment de dames van Intersport Jan Bols onder haar hoede heeft. Carla Zielman, die dit jaar al met Cenned op haar pak reed, en Andrea Sikkema (deze winter bij Intersport) zullen als kopvrouwen bij de nieuwe ploeg terechtkomen. De namen van de overige rijdsters zijn nog niet bekend.

Wel is bekend dat Carolien Hunneman is vastgelegd voor het opleidingsteam. Onder leiding van Annelies Passchier zal zij met haar ploeggenoten de stap naar het hoogste niveau proberen te maken.

De ploegleidster van de nieuwe fusieploeg is blij met de ontwikkelingen. Pasveer: “Een stabiele sponsor met garanties voor de toekomst en een ploeg met sterke rijdsters die op kunst en natuurijs voor de prijzen kunnen meedoen. Daarnaast nog jong talent om op te leiden voor de toekomst. Helemaal top”.

Deel |

gerelateerd nieuws