KPN NK Marathon 2012 | KNSB Schaatsweek

Van der Stelt kiest voor MKBasics.nl

schaatsen.nl 29-02-2012 14:55

AMSTERDAM - De kersverse Nederlands kampioene marathon bij de junioren, Iris van der Stelt, zal volgend jaar rijden voor de formatie van MKBasics.nl. De negentienjarige studente fysiotherapie komt over van het gewest Zuid-Holland en zal dit jaar debuteren op het hoogste niveau marathonschaatsen.

Iris van der Stelt (archief) | Foto: Sander Chamid

Iris van der Stelt (archief) | Foto: Sander Chamid

Dat meldt de ploeg woensdag middels een persbericht.

"Ik heb veel zin om te gaan rijden in het damespeloton," zegt Van der Stelt. "Ik ben er van overtuigd dat ik me in dit team goed kan ontwikkelen als marathonschaatsster, maar ook in de langebaan zie ik mogelijkheden om te groeien."

Met de komst van Iris van der Stelt verzekert de formatie van MKBasics.nl zich van een aanstormend talent, dat afgelopen weekend bij het NK marathon voor junioren goud haalde bij de Junioren-A.

Elma de Vries

Eerder werd bekend dat ook Elma de Vries zich vanaf komend seizoen bij MKBasics.nl zal voegen. De 28-jarige winnares van de laatste natuurijswedstrijd op het ijs van het Zweedse Falun komt over van de BAM-formatie.
 
De twee marathondames zullen zich voegen bij de formatie van het Team MKBasics.nl, wat nu nog bestaat uit vice-Nederlandse kampioen natuurijs Rixt Meijer, Super Prestige-winnares Mireille Reitsma en de winnaressen op Biddinghuizen Erna Last-Kijk in de Vegt en Wieteke Cramer.

Naast MKBasics.nl zal Palet Schilderwerken uit Genemuiden, net als afgelopen jaar, betrokken blijven als hoofdsponsor.

Deel |

gerelateerd nieuws