KPN NK Marathon 2012 | KNSB Schaatsweek

Jan van Loon naar De Haan Westerhoff

schaatsen.nl Door Eric Korver, 08-03-2012 14:24

AMSTERDAM - Jan van Loon rijdt volgende winter in het pak van De Haan Westerhoff. De marathonschaatser uit Haule en de ploeg van de nieuwe coach/ploegleider Jan de Jager bereikten deze week overeenstemming. Van Loon is afkomstig van de ploeg van Jinstal-Radson.

Jan van Loon

Jan van Loon

Jan van Loon heeft net zijn zesde seizoen in de Top Divisie afgesloten. In die jaren profileerde de 26-jarige schaatser zich als een prima rijder, maar de echte beloning daarvoor bleef uit. Van Loon was wel een aantal malen dicht bij het podium, maar de prijzen bleven nog buiten bereik.

Daaraan komt wellicht een einde nu hij de stap kan maken naar een van de toonaangevende ploegen in het huidige marathonpeloton. Bij De Haan Westerhoff gaat Van Loon rijden aan de zijde van cupwinnaar Crispijn Ariëns, Grand Prixwinnaar Jouke Hoogeveen, winnaar van de Henk Angenent Classic Durk Fabriek, Niels Mesu en Ruurd Dijkstra.

Inline-skaten

Het grootste deel van die mannen kent Van Loon niet alleen van het ijs, maar ook uit het inlineseizoen. Ook in die discipline draait hij al enkele jaren mee met de top.

Met het aantrekken van Van Loon heeft De Haan Westerhoff nu de ploeg voor volgend seizoen compleet. De nieuwste aanwinst komt als vervanger van Bart de Vries, die onlangs koos voor een vervolg van zijn loopbaan bij Van Werven.

Nieuwe trainer

Trainer Bram Sikma vertrok ook. Hij gaat zich een jaar lang richten op het vergroten van zijn kennis in het trainersvak, maar is van plan na die periode weer terug te keren als trainer. Jan de Jager neemt een deel van zijn taken over; hij wordt coach/ploegleider. Verder verliet Mart Bruggink het team. Zijn vervanger is Niels Mesu.

Begeleiding, rijders en sponsor De Haan Westerhoff zijn content met de formatie die er nu staat. In deze samenstelling moeten de ambities in het marathonpeloton verder uitgebouwd en verwezenlijkt worden.

Jan van Loon reed eerder op het hoogste niveau voor de ploegen van Burggraaf 123 VCA, Hunter Sportswear, Equipe Renault Eco2, Adformatie, Jinstal-BCT en Jinstal-Radson.

Deel |

gerelateerd nieuws