Welkom bij de KPN Junior Schaatsclub!

Trias wint Arie Ravenbergen Bokaal

schaatsen.nl/Trias Shorttrack 18-03-2012 13:16

AMSTERDAM - De 22e editie van de Arie Ravensbergen Bokaal is gewonnen door Trias Shorttrack. De pupillen uit Leeuwarden waren zaterdag in Leiden de beste bij de traditionele afsluiting van het Nederlandse wedstrijdseizoen voor rijders van acht tot en met twaalf jaar.

Foto: Sander Chamid

Foto: Sander Chamid

De best presterende club gaat aan het eind van de dag met de Arie Ravensbergen Bokaal naar huis en dat lukte Trias Shorttrack dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis.

Dat kwam met name door sterk presteren in de klasse Pupillen 2 (9-10 jaar oud). Bij de meisjes werden de Trias-leden Maaike Verweij één en twee, terwijl bij de jongens Hessel van Berkum met goud aan de haal ging.

Daaraan ging een hele spannende wedstrijd vooraf, want drie rijders hadden voor de superfinale evenveel punten. De tienjarige Van Berkum won, omdat hij als eerste eindigde in de beslissende race over 777 meter. Kjeld Vloemans (IJsvereniging Zoetermeer) werd tweede, voor Steyn Land (Trias).

Pupillen 1

Bij de Pupillen 1 (11-12 jaar) was bij de jongens David ten Cate (IJsvereniging Zoetermeer) de beste. Het zilver ging naar Brian Baggerman van IJssportvereniging Alblasserwaard, terwijl Trias in de persoon van Nathan Jansen het brons pakte.

Bij de meisjes Pupillen 1 domineerde Shorttrackverening Team Go uit Enschede met goud voor Sanne Schothuis en brons voor Nina Hoogeveen. Tussen beide meisjes in op het podium stond de twaalfjarige Iris Antonissen van Shorttrackvereniging Groningen e.o.

Bij de Pupillen 3 (tot en met 8 jaar oud) reden de meisjes en jongens samen. Thuisrijder Henk van Atten (Indoor Hardrij Club Leiden) won, voor de achtjarige Queeny de Lang van Shorttrack Club Thialf en Melvin Wilting (Nijmeegse Schaatsvereniging).

Relay

Op de relay sloot Trias de succesvolle dag af door zowel bij de meisjes (Iris Veenstra, Martine de Boer en Maaike Verwei) als de jongens (Hessel van Berkum, Stijn Land en Nathan Jansen) te winnen.

"We hebben een prachtig toernooi gehad. Een fantastische afsluiting van het Nederlandse wedstrijdseizoen’’, aldus de coaches Jan van Berkum en Johannes Veenstra van de winnende ploeg uit Leeuwarden.

Deel |

gerelateerd nieuws