Nieuwe beleving live schaatsen kijken

KNSB 01-03-2012 16:57

HOOGLAND/DEN HAAG - Tijdens de Essent ISU World Cup (2-4 maart) en de Essent ISU WK Afstanden (22–25 maart) kunnen schaatsfans de nieuwe schaatsen.nl second screen applicatie testen. KNSB en hoofdsponsor KPN introduceren met deze second screen een nieuwe beleving tijdens het live schaatsen kijken op TV en online.


Schaatsfans worden opgeroepen om ‘co-creator’ te zijn van deze second screen en feedback te geven. De schaatsen.nl second screen – een initiatief van KNSB en KPN, in afstemming met de ISU –  is gratis beschikbaar via live.schaatsen.nl en is geschikt voor laptops, tablets en pc’s.

De gratis schaatsen.nl second screen biedt alle schaatsfans:
- een virtuele baan met daarin live de posities van de schaatsers in de baan
- live rondetijden- eenvoudig live ritten vergelijken met andere rijders, records en eigen voorspelling
- live statistieken zoals voorspelde eindtijd, uitslagen en klassementen
- het complete wedstrijdschema voor aankomende rijders en de starttijden
- alles delen met schaatsvrienden via social media zoals Twitter.

Vernieuwing

“Als KNSB richten we ons op de toekomst", aldus Mascha van Werven, Manager Communicatie KNSB. "Binnen deze toekomstvisie is één van de ambities om de schaatsfans te blijven binden en boeien bij het schaatsen, maar ook om nieuwe doelgroepen te interesseren om de schaatssport te volgen.

"Vernieuwing in de schaatssport is dan ook een actueel onderwerp. Samen met onze hoofdsponsor KPN spelen we als KNSB via deze schaatsen.nl second screen applicatie in op de veranderende behoefte van de (potentiële) schaatsfan. Tevens zijn we in gesprek met de NOS over ontwikkelingen in het medialandschap, onder andere in combinatie met dergelijke toepassingen."

"Met deze specifieke applicatie kan men op een eigentijdse manier de wedstrijden en de schaatsers volgen en dit via de sociale media delen met de eigen vriendenkring. Hiermee willen we een nieuwe beleving creëren rondom het volgen van schaatswedstrijden. We zijn dan ook erg blij met deze aanvulling op de reeds bestaande schaatsen.nl media: de website, het magazine en de mobiele applicatie en hopen op feedback van onze gebruikers, zodat we deze applicatie zo optimaal mogelijk op de wensen van de schaatsfan kunnen afstemmen."

Moderne variant meeschrijflijst

“Als hoofdsponsor van de KNSB willen wij schaatsend Nederland met elkaar verbinden", stelt Mark Versteegen, director Sponsoring van de KPN. "Wij willen onze techniek, producten en diensten inzetten om de schaatsbeleving voor de miljoenen liefhebbers te vergroten. Constant zijn we samen met de bond op zoek naar vernieuwing. De door ruim twee miljoen mensen bezochte site schaatsen.nl was vorig schaatsjaar de eerste stap, dit seizoen lanceerden we de mobiele schaatsen.nl app."

"Nu komen we samen met de KNSB met de BETA versie van de schaatsen.nl second screen. Hiermee wordt schaatsen kijken op televisie, tablet, of computer nog spannender en interactiever. De second screen is de moderne variant van de traditionele meeschrijflijst, waarmee generaties Nederlanders voor de buis hebben gezeten. "

Komend weekend

Aankomend weekend is de second screen app op vrijdag en zaterdag te gebruiken in combinatie met de live stream op deze website, op zondag worden de wedstrijden tevens live uitgezonden door de NOS.

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter