Beckert: 'Zeer tevreden met zilver'

schaatsen.nl Door Jitse Bos, 24-03-2012 19:11

HEERENVEEN - Het was haar tweede zilver. En voor de tweede keer eindigde ze achter Martina Sábliková. Toch was er bij Stephanie Beckert na de vijf kilometer geen moment van treurnis. "Ik ben zeer tevreden met mijn zilveren plakken."

Stephanie Beckert is zeer tevreden met haar zilveren medailles | Foto: Sander Chamid

Stephanie Beckert is zeer tevreden met haar zilveren medailles | Foto: Sander Chamid

Op dit moment is Sábliková bij de vrouwen op de lange afstanden niet te kloppen. Ze won de vijf kilometer in 6.50.46.

De 23-jarige Beckert kon enigszins in de buurt van de Tsjechische komen (6.56.64), maar ook zij geeft toe dat het goud op dit moment niet haalbaar is. "Het was een voordeel dat ik na haar moest schaatsen, maar ik kon helaas niet in de buurt komen van haar tijd."

Vertrouwen

"Ik ben samen met Martina onder de zeven minuten gebleven. Ik mag daarom niet klagen." Donderdag veroverde Beckert ook al zilver op de drie kilometer. Ook toen bleef Sábliková haar voor.

"Ik kan uiteindelijk alleen maar tevreden zijn met mijn zilveren medailles. Ik maak stappen en dit biedt zeker perspectief voor de toekomst. Ik heb er vertrouwen in. Volgend seizoen zullen de verschillen nog minder groot zijn."

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter