'Schaatsspetters' hopen op nieuw succes

schaatsspetters.nl 30-03-2012 18:30

AMSTERDAM - De belangrijke prijzen in het dames marathonschaatsen gingen afgelopen winter allemaal naar dezelfde ploeg. De 'schaatsspetters', onder aanvoering van kopvrouw en boegbeeld Mariska Huisman rijden ook komende zomer in formatie. En dus heeft het inline-skate peloton er een absolute topploeg bij.

Foto: Neeke Smit

Foto: Neeke Smit

Het West-Friese team, dat Steigerplank.com, De Jong betonkelders en CadoMotus als hoofdsponsoren heeft, is een succesverhaal.

Yvonne Spigt werd nationaal kampioen op natuurijs in Emmen, Mariska Huisman werd nationaal kampioen op kunstijs en won de mass-start World Cup. “Het zijn allemaal heel enthousiaste meiden, die heel veel plezier beleven aan topsport en succes met elkaar durven delen”, verklaart ploegleider Barry de Jong.  

Irene Schouten

Team Schaatsspetters.nl ontpopt zich binnen twee jaar tijd als topploeg en bestaat komende zomer uit Mariska Huisman, Europees skatekampioen Nele Armee, Yvonne Spigt, Marije van Marle en nieuwe aanwinst Irene Schouten.

Het negentienjarige Andijkse toptalent kende, in de kleuren van team Liga, een tegenvallend schaatsjaar en keert terug naar de basis. “Ik kijk uit naar het samen optrekken en trainen en in het terugvinden van plezier in de sport. Dat past bij mij, ongedwongen wedstrijden rijden.”

In de opleidingsploeg van Team Schaatsspetters rijden Lisa van der Geest, Cindy Vergeer en Kristine Wijdenes. Daarmee bewijst het team de skatesport een dienst, want alle dames zijn nieuw in het damespeloton.

CadoMotus

Eén van de hoofdsponsoren is CadoMotus. Het topmerk is al jaren trouwe sponsor van Huisman en bracht de afgelopen jaren steevast topteams op de been, met als bekendste voorbeeld wereldkampioen Bart Swings. De insteek van het merk is nu anders; het haakt in bij bestaande teams, zoals bijvoorbeeld ook team Breman met kopman Gary Hekman. 

Het hele team schaatste afgelopen schaatswinter uit eigen initiatief al op de door CadoMotus vermarkte Marchese Record schaatsen, de messen waar ook Bob de Jong zijn wereldtitels op won. “Het feit dat de meiden al fan waren van CadoMotus, was onze voornaamste reden om te sponsoren”, zegt eigenaar Diederik Hol.

Filosofie

Dat het team nu ook samen optrekt in de zomer, past in de filosofie. “We voorkomen hiermee niet alleen dat we ’s winters mét elkaar, en ’s zomers tégen elkaar rijden, maar leren elkaar ook nog beter kennen in en om de wedstrijden”, zegt de 28-jarige kopvrouw Mariska Huisman. “We zijn niet alleen ploeggenoten, maar ook vriendinnen. Dat is belangrijk!”

De Schaatsspetters zullen met name actief zijn in de nationale competitie en met regerend Europees kampioen Armee een voormalig kampioenen Schouten en Huisman ligt ook succes op Europese en wereldkampioenschappen in het verschiet.

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter