Beleef de inline-lente op schaatsen.nl

schaatsen.nl 18-04-2012 11:05

AMSTERDAM – Hoewel het bij tijd en wijlen nog best koud kan zijn is de lente toch echt begonnen. Dat betekent niet alleen het einde van het schaatsseizoen, maar ook het begin van een lange lente en zomer inline-skaten. Want ook op wielen kun je genieten van sport en van natuur.

Peloton tijdens de Lentebloesemtocht van dit jaar | Foto: Neeke Smit

Peloton tijdens de Lentebloesemtocht van dit jaar | Foto: Neeke Smit

Tot en met september is het minstens elke week raak: door het hele land worden skatetoertochten gehouden. Om precies te weten welke toertochten er zijn, hoe lang ze zijn en wat je er kan verwachten kan je de hele lente en zomer terecht op schaatsen.nl.

Speciaal voor alle inline-enthousiastelingen heeft schaatsen.nl een speciale pagina ingericht waar je alle informatie over de inline-skaten kan vinden. Daar vind je de kalender van alle toertochten. Ook kan je op de grote KNSB skateradar precies zien waar er toertochten en inline-skatebanen zijn. Ook kan je hier terecht voor alle informatie over toertochten in het algemeen en voor tips en trucs. De pagina bevat ook alle informatie voor regionale wedstrijden.

Op de homepage van schaatsen.nl kan je bovendien in één oogopslag op de KNSB-skateradar zien of er toertochten bij jou in de buurt zijn. Ook kan je op de speciale inline-skatepagina foto’s van je toertocht uploaden. Zo kun je aan iedereen laten zien hoe mooi het was of hoe zwaar of soepeltjes het onderweg ging.

Dit weekend

Er zijn al vier toertochten verreden, in Sneek, Utrecht, Heerde en Ter Apel en komend weekend staan er weer twee toertochten op het programma.

Eén tocht wordt door SCOSS georganiseerd in het Noord-Brabantse Oss. Er zijn ten noorden van Oss twee rondes uitgezet. Beide zijn twintig kilometer lang en door ze te combineren kan er 20, 40, 60 of 80 kilometer door de deelnemers worden afgelegd. De SCOSS-toertocht voert door het Brabantse polderlandschap en over de rivierdijken langs de oevers van de Maas.

In het Friese Grou kunnen inline-skateliefhebbers hun hart ophalen met een tocht van 15, 30 of 45 kilometer: de zesde Kromme Knilles Skatetoertocht. De ronde is uitgezet tussen Akkrum en Grou leidt de deelnemers door het schitterende beekdal van de Kromme Knilles. Je kan op twee plekken aan de tocht beginnen: in Akkrum en in Grou. Net als de tocht in Oss is ook deze tocht open voor steppers.

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter