Natte start van KPN Baancompetitie

schaatsen.nl 18-04-2012 22:03

AMSTERDAM - In een regenachtig Medemblik werd woensdagavond de eerste wedstrijd van de KPN Baancompetitie afgewerkt. Crispijn Ariëns, Mandy Groot en Melissa de Boer pakten in Noord-Holland de zege.

Crispijn Ariëns | Foto's: Neeke Smit

Crispijn Ariëns | Foto's: Neeke Smit

64 Inline-skaters (34 heren, 30 dames) hadden zich niet af laten schrikken door de regen en waren naar de boorden van het IJsselmeer afgereisd.

Bij de mannen moest de 300 meter tijdrit afgelast worden nadat vier rijders waren gestart, omdat het begon te regenen. Bij dit sprintonderdeel, waarbij explosief afzetten erg belangrijk is, kan een gladde baan namelijk erg gevaarlijk zijn. Hierdoor kon onder andere Michel Mulder zijn kunsten niet vertonen.

De 10 kilometer puntenkoers werd later op de avond wel verreden. Crispijn Ariëns bleek op dit onderdeel verreweg de sterkste. De nummer drie van het laatste WK op de puntenkoers bleef Sjaak Schipper en Niels Mesu voor.

Vrouwen

Bij de vrouwen konden wel twee onderdelen worden afgewerkt. Op de 300 meter tijdrit was het niveau hoog. Op de baan van Medemblik was door een dame nog nooit onder de dertig seconden gereden, maar nu was het hele podium sneller dan een halve minuut.

Mandy de Groot uit Edam was de beste in 28.98, terwijl Lisanne Buurman (29.38) en Marita Hut (29.53) het zilver en brons in de wacht sleepten.


Mandy Groot

Op de puntenkoers gingen de bloemen naar Melissa de Boer. De rijdster van Offringa heftrucks bleef Annemarie Boer voor, terwijl Hut haar tweede derde plaats van de dag behaalde.

Ondanks de natte baan bleven grote ongelukken uit. Er viel één kleine valpartij de noteren, maar die leverde niet meer dan schaafwonden op.

Sommige toppers zullen gezien het weer geen risico hebben willen nemen en bleven thuis. Aanstaande zaterdag kunnen zij en de rijders die wel aanwezig waren op herhaling, want dan vindt in Almere de tweede wedstrijd om de KPN Baancompetitie plaats op de nieuw gebouwde inline-skatepiste.


Melissa de Boer

Alle uitslagen zijn hier te vinden

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter