Technische staf Telstar rond

schaatsen.nl Door Eric Korver, 20-04-2012 14:12

AMSTERDAM - Er was wat werk voor nodig, maar Team Telstar/Primagaz is nu volledig rond. Deze week werd de samenstelling van de technische staf bekend, het laatste punt dat nog open stond. Miel Rozendaal wordt volgend seizoen de ploegleider, Ron Neymann vervult de rol van technisch trainer.

Miel Rozendaal op het ijs in 2006 (archief)

Miel Rozendaal op het ijs in 2006 (archief)

Het is de derde keer dat manager Edward van Dijk een samenstelling van de ploeg bekend maakt, nadat hij er al twee keer eerder vanuit ging de zaken rond te hebben. Eerst was daar echter het plotselinge afhaken van Karlo Timmerman, vervolgens stapte Douwe de Vries over naar TVM, en vorige week nog was er het verrassende nieuws over het vertrek van coach Pascal Vergeer. "We hebben inderdaad een paar keer gedacht dat we klaar waren, maar daarna kwamen we toch nog voor verrassingen te staan. Nu is de ploeg echter definitief", stelt Van Dijk.

De laatste aanvulling betreft dus de staf. Een aanpassing die noodzakelijk was omdat Pascal Vergeer te kennen gaf volgend seizoen niet door te gaan. "Daar werden we door verrast", erkent Van Dijk. "Maar de redenen van Vergeer begrijpen we. Hij wil zich focussen op zijn zaak, en gezien de grondige manier waarop hij altijd te werk gaat, is dat logisch."

Twee personen

Opmerkelijk is wel dat Vergeer nu wordt vervangen door twee personen. "Vergeer was trainer en ploegleider, deed eigenlijk alles. Nu hebben we die taken gesplitst omdat we daar twee uitermate geschikte mensen voor hebben gevonden", aldus Van Dijk.

In technisch opzicht komen de touwtjes in handen van Ron Neymann, die zijn sporen in de schaatswereld al ruimschoots heeft verdiend. Neymann was eerder al als trainer werkzaam bij de ploegen van Telfort en Hofmeier, en was verbonden aan Rintje Ritsma, samen met Jillert Anema. "Hij is technisch heel goed", weet Van Dijk. "En de juiste man voor onze ploeg."

Miel Rozendaal is de man die straks langs het ijs staat en tactisch gezien de plannetjes bedenkt. Eigenlijk is de komst van de Noord-Hollander niet eens heel verrassend. Rozendaal reed immers al zes jaar voor Time Out Sport, een ploeg die destijds al viel onder Van Dijk, en bovendien werkte hij daar ook samen met Vergeer.

Plek

Er is nog wel plaats voor één rijder. Van Dijk: "Daar gaan we op dit moment niet actief mee aan de slag. We wachten even af." Want er is ook nog Douwe de Vries, die niet, zoals aanvankelijk wel werd gemeld, twee contracten heeft. "Hij heeft een prima contract bij TVM, en dat is ook zijn enige contract. Maar we hebben wel de afspraak gemaakt dat als hij in zijn schema tijd heeft om een marathon te rijden, Douwe dat voor onze ploeg doet."

Er verandert veel in het marathonpeloton. Kijk op ons transferoverzicht voor een actueel beeld.

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter