Kunstrijden

Presentatie nieuw ijscentrum Almere

schaatsen.nl 15-06-2012 18:14

AMSTERDAM - Aanstaande woensdag (20 juni) vindt de presentatie plaats van het het nieuwe IJs top- en breedtesport centrum Icedôme Almere.

Impressie van de recreatiehal | The Icedôme Almere

Impressie van de recreatiehal | The Icedôme Almere

De Icedôme zal worden gebouwd in Almere Poort. Het doel is een complex te realiseren waarin alle voorzieningen aanwezig zijn voor top- en breedtesport. Dat betekent onder meer wetenschappelijke ondersteuning, onderwijs, zorg en huisvesting.

Er worden twee hallen gecreeërd. Een topsporthal van 400 meter - ook geschikt voor langebaanschaatsen, shorttrack en kunstrijden - die aan maximaal twintigduizend bezoekers plaats moet gaan bieden en 320 dagen per jaar open zal zijn, ook voor recreanten.

Daarnaast komt er ook nog een recreatiehal, ook van 400 meter. Hier is tweehonderd dagen per jaar plaats voor breedtesport en in de zomer ook voor inline-skaten.

Duurzaam

Duurzaamheid zal een belangrijk onderdeel worden van de constructie, met onder andere het opwekken van energie op een milieuvriendelijk manier.

De investeringen in de hallen en bijbehorende faciliteiten bedragen rond de 75 miljoen euro, terwijl de kosten (75 tot 100 miljoen euro) voor zaken als hotels en parkeergelegenheid rondom de ijshallen volledig voor rekening komen van private partijen.

Volgens de huidige planning zou het bouwen in 2014 moeten beginnen en zou de opening moeten plaatsvinden aan het eind van 2015.

Aanmelden

De presentatie van de plannen voor het Icedôme vindt woensdag 20 juni plaats in de Burgerzaal van het stadhuis van Almere, van 19 uur tot 21 uur. Daarna is er nog een borrel.

Vanwege de verwachte belangstelling is het van belang dat geïnteresseerden zich aanmelden als ze de presentatie willen bijwonen. Dit kan via een e-mail naar buiter@anyforum.nl.

Deel |

kaartverkoop