Langebaan

Team Liga geen 'klein schaatszusje'...

schaatsen.nl Door Marleen Vriezen, 19-05-2011 17:25

ALMERE - Met een compleet nieuwe begeleidingsstaf, vier nieuwe rijdsters en naast sprint nu ook allrounden op de menukaart lijkt Team Liga het roer richting seizoen 2011-2012 redelijk omgegooid te hebben. Toch blijft er ook genoeg hetzelfde, zoals de kopvrouwen Annette Gerritsen en Margot Boer en het feit dat de Liga’s een team van ladies blijven. Zes vrouw sterk presenteerde het ‘kleine schaatszusje’ van het vorige seizoen zich vandaag tijdens de Libelle zomerweek als een volwaardige, volwassen en zeer sterk ogende ploeg.

Het vernieuwde Team liga presenteerde zich vandaag in Almere

Oordopjes heeft coach Rutger Tijssen nog niet hoeven aanschaffen, maar dat de gespreksonderwerpen aan tafel anders zijn, dat heeft hij als enige man in een vrouwenteam al wel ondervonden. "Gelukkig heb ik twee oudere zussen, dus ik kan goed meepraten", vertelt hij lachend.

Wereldtoppers

Tijssen komt over van het vorig seizoen ontzettend succesvolle 1nP en neemt bij Liga samen met Marianne Timmer het coachschap op zich. Een enorme uitdaging zo vindt hij.

"Dit is voor mij een mogelijkheid om met wereldtoppers te werken en die grijp ik natuurlijk met beide handen aan. Ook de samenwerking met Marianne vind ik super. De bedoeling is dat we de zaken echt samen gaan oppakken."

"Er is dus geen verdeling in sprint/allround ofzo. Ik heb wat meer ervaring met coachen en Marianne heeft natuurlijk de jarenlange ervaring als topschaatster. Ik denk dat we elkaar daarin perfect aanvullen."

Teammaatje wordt coach

Annette Gerritsen stond vorig jaar met Boer en Timmer aan de wieg van Team Liga. Richting het nieuwe seizoen zag ze heel wat veranderen in en rondom ‘haar’ team, maar niets waar ze niet heel positief over is.

"Sowieso is het natuurlijk een belangrijk verschil dat Marianne niet meer ons teammaatje, maar onze coach is. Toch is dat eigenlijk heel natuurlijk verlopen, want vorig jaar was ze op een gegeven moment al gestopt en dan word je positie ten opzichte van elkaar al anders. Ik ben vooral heel blij dat Marianne bij het team blijft. Ik heb de afgelopen zes jaar met haar getraind en buiten de gezelligheid kan ik nog heel veel van haar leren."

"Een ander belangrijk verschil is natuurlijk dat we nu met zes rijdsters zijn. Die beslissing is ook echt vanuit ons gekomen. Margot en ik wilden er heel graag meiden bij en we hebben met Marianne ook ons wensenlijstje kunnen maken. Daarop stond zeker ook de wens om ook allrounders in ons team te hebben."

"Ik ben ervan overtuigd dat we met deze zes een hele stabiele basis hebben en dat we elkaar nog heel veel sterker kunnen maken. Of we de concurrentie voelen van het ‘andere’ damesteam? (lacht) Ach, uiteindelijk wil ik iedereen verslaan he, dus ook de meiden van Team Groenewold!"

Deel |

gerelateerd nieuws

#langebaan