Langebaan

Directeur blijft strijden voor behoud...

schaatsen.nl 27-12-2011 12:51

AMSTERDAM - Thialf moet blijven! Dat vindt Jarko Nieweg, directeur van het Friese ijsstadion. De Groninger denkt dat een nieuw te bouwen hal weggegooid geld is.


"Ik zeg het in alle onafhankelijkheid: het is weggegooid geld. Kost honderd miljoen, terwijl Thialf voor 35 miljoen kan worden klaargestoomd voor de toekomst", zegt Nieweg in gesprek met De Volkskrant.

Veel schaatsers pleiten al tijden voor een nieuw Thialf omdat het huidige stadion niet meer van deze tijd zou zijn. In Tsjeljabinsk en Astana verrezen de laatste jaren bombastische accomodaties, waar Thialf mee vergeleken achterblijft.

Nieweg is het daar niet mee eens. "Het wordt zo langzamerhand een selffulfilling prophecy, alsof Thialf al verleden tijd is. Maar er kan hier nog genoeg."

Een belangrijk argument voor de stelling van Nieweg is de zichtbaar teruglopende publieke belangstelling. " En wat er wel komt, moet je toch karakteriseren als de grijze golf. Er is te weinig aanwas."

Nieweg betwijfelt dan ook of de investering in een nieuw te bouwen hal terugverdiend kan worden. "Van het bedrijfsleven wordt nu een enorme inspanning gevraagd. Daar zal iets tegenover moeten staan in reclame-uitingen."

Deel |

gerelateerd nieuws

#langebaan