Langebaan

Elgersma wil laten zien waar hij staat

schaatsen.nl Door Jitse Bos, 28-02-2012 15:17

AMSTERDAM - Door de afmelding van Sven Kramer kreeg Lars Elgersma een startbewijs bij de komende Essent World Cup in Heerenveen. De rijder van Team CBA, de ploeg van trainer Peter Mueller, zal in de B-groep de 1500 meter rijden. Het is zijn eerste internationale wedstrijd van dit seizoen. "Ik wil laten zien waar ik sta."

Lars Elgersma tijdens de NK sprint dit seizoen

Lars Elgersma tijdens de NK sprint dit seizoen

"Internationaal weet ik niet waar ik sta. De World Cup is voor mij de mogelijkheid om te kijken hoe ik het nu doe. Ik heb er vertrouwen in, ik schaats momenteel hele stabiele 1500 meters", zegt Elgersma in gesprek met schaatsen.nl.

En dat heeft een reden. Elgersma schaatst sinds dit seizoen bij de ploeg van Mueller. Er is veel veranderd sinds zijn overstap van APPM. "Het was wel wennen. In begin was het ook wel moeilijk. Alles is nieuw", laat hij weten. "We trainen meer. Ik richtte me eerder puur op de sprint, nu heb ik ook meer allround-trainingen. Het accent op de training is dus verschoven."

Voordelig uitgepakt

"Het heeft voor mij voordelig uitgepakt. Het is wel opvallend dat ik nu mag starten op de 1500 meter. Dat was voorheen niet mijn afstand. Door de allroundtrainingen ben ik beter geworden in mijn 1500 en zijn mijn sprintafstanden niet slechter geworden."

"Ik heb tijdens de voorbereiding op dit seizoen van april tot oktober in Noorwegen hard getraind om te komen waar ik nu sta. Ik heb dit seizoen goede tijden gereden, ik ben klaar voor de World Cup."

Tevreden

Bij veel ploegen is het nog onduidelijk wat er komend seizoen gaat gebeuren. Ook de samenwerking tussen Elgersma en Team CBA. "Mijn intentie is om door te gaan met Peter. Maar alles is nog onzeker. Ik heb grote stappen gemaakt, ben tevreden over onze samenwerking."

Wel weet Elgersma dat hij volgende seizoen meer internationale wedstrijden wil schaatsen. "Ik wil in ieder geval proberen de gehele World Cup-cycles mee te draaien. En hopen dat ik een paar grote toernooien nog kan rijden. Dat is mijn doel."

Deel |

gerelateerd nieuws

#langebaan