Langebaan

Nuis moet alleen Bokko voor zich dulden

schaatsen.nl 09-03-2012 17:50

BERLIJN - Kjeld Nuis heeft bij de Essent ISU World Cup-wedstrijden in Berlijn een zilveren medaille veroverd op de 1500 meter.


De Nederlander zette een tijd neer van 1.47.68 en moest alleen Havard Bokko voor zich dulden: 1.47.50. Nuis grossiert dit seizoen in tweede plaatsen. In de Essent World Cup heeft hij er al drie verzameld op de 1500 meter. "Ik vind zilver mooier dan goud", grapt hij. "Nee, ik baal er wel van", vervolgt hij.

"Ik wilde vandaag hetzelfde starten als vorige week, maar ik verloor te veel in het begin. Ik lette te veel op Stefan", legt hij uit. "Na de eerste ronde liep het wel. Ik wist dat ik na de 1100 meter met echt veel snelheid over Stefan heen moest kruisen, want dan heeft hij moeite om aan te pikken. Dat lukte gelukkig." 
Dit seizoen ontbreekt er in Nuis' puzzel telkens een stukje, waardoor de winst hem steeds ontglipt. "Maar", belooft hij, "ooit is die puzzel af."

Verweij en Tuitert

Het brons ging in 1.47.72 naar Koen Verweij. Mark Tuitert zette dezelfde tijd neer als zijn landgenoot, maar viel op één duizendste naast het podium. 

Verweij claimde zodoende het laatste beschikbare ticket op de 1500 meter voor het Essent ISU WK Afstanden. Nuis en Groothuis hadden zich reeds verzekerd van deelname aan het toernooi dat van 22 tot en met 25 maart in Heerenveen plaatsvindt.

 Regerend wereldkampioen sprint Stefan Groothuis stelde zwaar teleur en zette met 1.48.69 de vijftiende tijd neer, voor Sjoerd de Vries die in 1.48.88 zestiende werd.

Shani Davis

Shani Davis die tot dusver 49 wereldbekerzeges op zijn naam heeft staan, verzuimde zijn vijftigste overwinning in de wacht te slepen. De Amerikaan moest in een tijd van 1.47.85 genoegen nemen met een zesde plaats.

Bokko stelde tegelijkertijd met zijn zege op vrijdag de eindzege in het WB-klassement op de mijl veilig. De Noor kwam tot 472 punten en bleef Nuis (tweede) en Davis (derde) voor.

Deel |

gerelateerd nieuws

#langebaan