Langebaan

Van Alphen: 'Snel ijs in Breda'

schaatsen.nl Door Jitse Bos, 09-03-2012 22:05

BREDA - Op dag één bij de KPN NK afstanden in Breda werd baanrecord na baanrecord gebroken. Ook Lucas van Alphen, die goud veroverde op de 500 meter, dook tot twee keer toe onder het baanrecord.

Lucas van Alphen | Foto: Soenar Chamid (archief)

Lucas van Alphen | Foto: Soenar Chamid (archief)

De rijder van 1nP probeerde een verklaring te zoeken voor de goede tijden. "Het ijs is wel snel hier in Breda. Een goede baan", laat hij weten. "Zelf ben ik de laatste twee weken goed bezig. Dit was mijn beste 500 meter tot nu toe en het is mijn eerste individuele nationale titel. Dus dit is wel speciaal."

Net als veel schaatsers weet Van Alphen ook nog niet of hij volgend jaar nog bij Team 1nP schaatst of dat hij op zoek moet naar een ander team.

"Het gaat nu wel goed en ik heb het naar mijn zin, maar ik heb nog geen gesprekken gehad", vertelt Van Alphen. Zijn gouden medaille heeft wat dat betreft alleen maar een positieve invloed, al schaatst Van Alphen niet met die gedachte.

"Daar denk ik niet aan. Ik wil gewoon nationaal kampioen worden en dat is nu gelukt. Ik rijd ook nog de kilometer en de 1500 meter en wil daar ook graag op het podium staan. En een baanrecord? Wie weet."

Lees alles over de KPN NK afstanden junioren & neo-senioren in Breda op de speciale microsite

Deel |

gerelateerd nieuws

#langebaan