Shorttrack

Van Doorn Utrechtse sportvrouw 2011

schaatsen.nl Door Fiona van Doorn, 16-02-2012 11:40

UTRECHT – Annita van Doorn is woensdagavond verkozen tot sportvrouw van het jaar 2011 in Utrecht. De jury waardeerde de shorttrackster daarmee voor de Europese titel en het zilver bij de wereldkampioenschappen met het Nederlandse vrouwenteam.


In Heerenveen legde Van Doorn met de ploeg (Jorien ter Mors en de zussen Yara en Sanne van Kerkhhof) voor het eerst in de historie beslag op een gouden medaille bij de Europese kampioenschappen.

Twee maanden later was het bij de WK in Sheffield opnieuw raak. Als slotrijdster ging de Nieuwegeinse, die lid is van Schaatsvereniging Utrecht, in de laatste ronde buitenom bij Canada en stelde daarmee zilver veilig. Eerder werd het Nederlandse vrouwenteam voor deze prestaties al genomineerd bij de nationale sportverkiezingen.

De andere genomineerden bij de Utrechtse sportverkiezingen in de categorie sportvrouw van het jaar waren atlete Dafne Schippers en hockeyster Willemijn Bos. Schaatstrainer Milan Kocken greep in 2010 de winst in de categorie sportcoach van het jaar, maar greep nu naast de prijs. Ook Schaatsteam Utrecht was genomineerd, maar werd niet verkozen tot sportploeg van het jaar. 

Deel |

gerelateerd nieuws