Shorttrack

Soapster Lize gaat voor goud in Thialf

Special Olympics Nederland 08-03-2012 12:10

BUNNIK – Zaterdag 10 maart zal soapster Lize Weerdenburg met tachtig shorttrackers uit zes verschillende landen strijden om het goud. Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een European Short Track Event voor sporters met een verstandelijke handicap georganiseerd.

Lize Weerdenburg

Lize Weerdenburg

Op 10 en 11 maart neemt Team NL het in Thialf op tegen onder andere Rusland, Noorwegen en Hongarije tijdens het Special Olympics European Short Track Event. Carl Verheijen zal samen met de wethouder van Heerenveen Lykele Buwalde de officiële openingshandelingen verrichten, waarna de strijd om het goud zal beginnen.

In Thialf kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op Europees niveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Bekende Nederlander

Lize Weerdenburg zit in de selectie van Team NL. Lize werd door haar prestaties tijdens de World Winter Games in 2009 (tweemaal goud, één keer brons) een bekende Nederlander. Zij was te gast in het programma ‘Down met Johnny’ en speelde in de soap Downistie. Lize is nu het gezicht van het European Short Track Event.

Kijk voor een filmpje van Lize in voorbereiding op het European Short Track op www.youtube.com/specialolympicsnl.

 

Deel |

gerelateerd nieuws