Shorttrack

Knegt kan niet op tegen Koreaanse trein

schaatsen.nl Door Fiona van Doorn, 09-03-2012 09:54

SHANGHAI – Sjinkie Knegt is vrijdag bij de wereldkampioenschappen shorttrack in Shanghai als zesde geëindigd op de 1500 meter. Net als de Canadezen, kon ook de Europees kampioen niet op tegen het Zuid-Koreaanse machtsblok in de eindstrijd.

Sjinkie Knegt (archief) | Foto: Martin de Jong

Sjinkie Knegt (archief) | Foto: Martin de Jong

Knegt reed voorin toen de Koreaanse trein buitenom langs denderde. Regerend wereldkampioen Jinkyu Noh nam de leiding, samen met Yoon-Gy Kwak en Da Woon Sin. Noh verhoogde op kop de snelheid. “Hij kwam er zo hard overheen, toen was ik gezien”, aldus Knegt.

De wereldtitel ging uiteindelijk, net als een jaar eerder, naar Noh. Naast hem op het podium stonden twee landgenoten. Yoon-Gy Kwak pakte het zilver en het brons ging naar Da Woon Sin.

Niels Kerstholt

Niels Kerstholt reed op dezelfde afstand een sterke halve finale. De 28-jarige Utrechter passeerde één voor één zijn concurrenten en nestelde zich op de tweede plaats. Door een inhaalactie van de Canadees Olivier Jean belandde hij echter weer achterin de groep. "Ik krijg een beuk van die Canadees. Het had zeker een toevoeging kunnen zijn aan de finale", aldus Kerstholt, die nu slechts als zeventiende eindigde. 

Deel |

gerelateerd nieuws