Essent ISU WK Sprint 2012

Orie: dit is de mooiste sprinttitel

ANP 30-01-2012 01:32

CALGARY - Jac Orie leidde Marianne Timmer (2004) en Erben Wennemars (2004 en 2005) naar de wereldtitel sprint. Die gouden medailles haalden het wat de coach betreft niet bij de overwinning van schaatser Stefan Groothuis zondag in Calgary op het Essent ISU WK Sprint.

Stefan Groothuis, Sicco Janmaat en Jac Orie vieren de winst. Foto: Huub Snoep

Stefan Groothuis, Sicco Janmaat en Jac Orie vieren de winst. Foto: Huub Snoep

Van de vier wereldtitels sprint, is dit toch de mooiste", aldus Orie. "Hier zit zo'n geschiedenis aan, we hebben een heel traject doorlopen. Het lukte steeds net niet. Die andere titels hadden we al na een paar jaar binnen."

Orie vond dat Groothuis voor aanvang van zijn beslissende race wat rustiger oogde dan anders. "Hij kan wel eens zoekende zijn, maar daar was nu geen sprake van. Ik vond hem heel erg 'cool'. Stefan heeft zoveel doorzettingsvermogen, hij wordt elk jaar beter. Het moest er een keer uitkomen. Ik gun het die jongen zo."

Deel |

gerelateerd nieuws

kaartverkoop

KPN NK Allround

kopen
4-5 februari 2012 in Thialf, Heerenveen

Essent ISU World Cup

kopen
2-4 maart 2012 in Thialf, Heerenveen

Essent ISU WK Afstanden

kopen
22-25 maart 2012 in Thialf, Heerenveen