Zelf sporten: G-Sporten

Special Olympics Nationaal...

schaatsen.nl 31-10-2011 10:46

HEERENVEEN – Afgelopen zaterdag 29 oktober is met succes het zevende Special Olympics Nationaal Schaatsevenement gehouden voor mensen met een verstandelijke handicap. In het Thialf was het één groot feest, onder andere door de aanwezigheid van feestband Kleintje Pils, en gingen vele sporters trots met een medaille naar huis.


De wedstrijdschaatsers konden ook kennis maken met het shorttrackschaatsen. De shorttrackclinics werden gegeven door evenementpartner KNSB, onder leiding van het Jong Oranje shorttrack opleidingsteam. Er waren veel enthousiaste deelnemers die het superleuk vonden.

Door deelname aan de clinic maken de schaatsers kans op deelname aan het European Shorttrack Event volgend jaar maart in Thialf! Maar liefst 80 deelnemers uit heel Europa zullen deelnemen aan het tweedaagse schaatsevenement in Heerenveen. De Nederlanders die aan het schaatsevenement deelnemen maken kans op deelname aan de World Winter Games 2013 in PyeongChang, Zuid-Korea.

Ook Special Olympics ambassadeur Carl Verheijen was aanwezig zijn om de sporters aan te moedigen tijdens hun wedstrijden.

Wereldwijd

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 180 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Het Special Olympics Nationaal Schaatsevenement werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors van Special Olympics Nederland AEGON, Rabobank en VriedenLoterij en maatschappelijk partner Fonds Gehandicaptensport. Ook KPMG en Thialf Heerenveen hielpen mee aan de sponsoring van dit evenement.

 

Deel |

gerelateerd nieuws