Bols mist onder meer zijn Gouden Schaatsen van Inzell en Veenoord. Ook de Gouden Schaatsen van Viking zijn gestolen die Bols kreeg voor het vestigen van nieuwe wereldrecords. Verder zijn meerdere medailles, maar ook tv's, een radio, boxen, erfstukken en sieraden gestolen. Een deel van de gestolen spullen lag in een kluis. De recherche is bezig met sporenonderzoek. Tot die tijd mag Bols zijn huis niet in.

"Het doet mij zeer. Wat kunnen die mensen nou met die spullen? Voor mij en het gezin had het heel veel waarde. Als ze geld meenemen, dat is lullig en vervelend, maar daar kom je wel overheen. Maar hoe krijg je dit weer terug? Het zijn bepaalde herinneringen die je niet kunt terugkopen. Dat is het jammerlijke van het verhaal", zegt een verbouwereerde Bols tegenover RTV Drenthe. 

Bols deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. In 1972 won hij brons op het WK allround in Oslo. In datzelfde jaar werd hij vierde op de 10.000 meter op de Olympische Spelen. Bols werd in 1971 Nederlands kampioen. 

Het is niet de eerste (oud-)schaatser uit Drenthe die beroofd is van schaatsspullen. Zo werd Renate Groenewold vorig jaar ook al bestolen van haar medailles. Die zijn nog altijd niet gevonden.