Wat stop je, naast sportattributen en kleding, als eerste in je koffer?
"Ik heb een boek van Haruki Murakami in mijn koffer gestopt. Dat vind ik vet, lees ik graag. Mijn telefoon moet ook absoluut mee om af en toe even te FaceTimen met het thuisfront. Daarnaast heb ik een laptop mee om tijdens mijn vrije uren een serie te kijken. Met deze spullen kom ik de tijd wel door in Pyeongchang. Tijdens de Spelen is er natuurlijk genoeg te zien en te doen, maar het is wel belangrijk om vooral op jezelf te focussen en je niet te veel te laten afleiden door de dingen eromheen."

Wat is je guilty pleasure?
"Dat heb ik niet echt. Sommigen vinden het misschien lastig vinden om de snackbar of chocola te vermijden, maar daar heb ik geen last van." 

WAT EEN EER! #alvastaanhetoefenen 🇳🇱🇳🇱🇳🇱#vlagdrager #olympics2018

Een bericht gedeeld door jan (@jansmeekens) op

Naar welke muziek luister je voor een wedstrijd?
"Op mijn kamer luister ik graag naar muziek. Ik vind het een fijne manier om te ontspannen. Ik heb geen specifieke voorkeur, vind eigenlijk alles wel leuk. Van Neil Young, Kings of Leon, Radiohead en Jim Croce kan ik erg genieten. Als ik een wedstrijd heb, neem ik bewust niks mee. Ik wil niet afhankelijk van iets zijn of uit mijn focus raken door een bepaald liedje of een iPod die kapot gaat. Vaak stop ik een uur voor een wedstrijd met muziek luisteren en gaat de volledige focus op mijn rit."

Hoeveel medailles haalt TeamNL in totaal in Zuid-Korea denk je?
"Ik denk dat het lastig wordt om het beter te doen dan vier jaar geleden in Sotsji. Ik heb er nog niet over nagedacht. Ik ben niet iemand die zich bezighoudt met lijstjes. Dat laat ik graag aan anderen over. Ik hoop natuurlijk dat we met zo veel mogelijk medailles naar huis gaan. We zullen zien. Ik heb er in ieder geval veel zin in."