Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 13 feb 2019

Viktor An gaat nog één keer voor Olympische Spelen

Viktor An gaat zijn schaatsen toch nog een keer uit het vet halen. De Russische shorttracker wil deelnemen aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Peking. Dat zegt hij tegen de Zuid-Koreaanse krant Kyunghyang Shinmun.

Foto : Sander Chamid

Vorig jaar september gaf de baas van de Russische schaatsbond Alexey Kravtsov aan dat An, zesvoudig olympisch kampioen, zijn schaatsen aan de wilgen zou hangen. An miste de Olympische Spelen van PyeongChang vanwege een dopingschandaal in zijn land, maar is gebrand om in Peking wél aan de start te staan.

"Ik wil weer schaatsen en heb besloten om in augustus deel te nemen aan het  kwalificatietoernooi", aldus de 33-jarige An tegenover de Zuid-Koreaanse krant. "Ik wil heel graag deelnemen aan de Spelen van Peking en zal daardoor zo lang mogelijk bij het nationale team aangesloten blijven."  

Mocht An zich niet kwalificeren voor het team, dan zal hij betrokken blijven bij het Russische shorttrack. De veelwinnaar wil 'zijn' sport verder ontwikkelen in Rusland. "Ik wil dat de jongeren ook plezier krijgen in het beoefenen van deze sport."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan