Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 31 jan 2019

Dilemma's met Georgie Dalrymple: 'Ik ben wel een goede slaper'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan shorttrackster Georgie Dalrymple.

Bio
Naam: Georgie Dalrymple
Geboortedatum: 03-08-2001
Geboorteplaats: Den Haag
Ploeg: RTC Noord/Wadro
Bijzonder: Dalrymple doet ook aan langebaanschaatsen en inlineskaten, maar focust zich dit seizoen vol op de shorttrack. Vorige week pakte ze brons op de 500 meter van het WK Shorttrack voor junioren. Dit weekend rijdt ze de World Cup bij de senioren in Dresden.
Instagram@georgdalrymple

Dilemma's
WK bij de junioren of World Cup bij de senioren
"WK bij de junioren. Daar heb ik meer competitie en het is ook nog wel leuker voor mij. De sfeer op het WK was goed en de groep was gezellig. Ik had het echt naar mijn zin. Ik heb daar voor mezelf het beste eruit gehaald wat er in zat. Ik val nog wel vaak zonder echte reden, dus het was voor mij wel een uitdaging om er echt te staan.

De World Cup rijd ik dit weekend voor het eerst. Ik merk dat het niveau wel een stuk hoger is, maar we gaan het meemaken hoe ik daarin meekom. Het is wel spannend en allemaal heel nieuw. Het is een heel ander verhaal dan bij de junioren, want daar train ik normaal mee. Dit is meer een uitstapje naar een hogere school. Ik merk wel dat zij dingen heel anders doen. Ze zijn al heel erg bezig met de wedstrijd. Wij waren dat ook wel, maar kregen nog zoveel meer prikkels van de dingen om ons heen. Zij leren ons te richten op de wedstrijd. Daar ga je wel een beetje in mee."

500 of 1000 meter
"500 meter. Dat is toch wel de afstand waar ik het beste op ben. Ik probeer altijd een goede start te hebben en als eerste de bocht in gaan. Maar als het anders loopt, is direct op kop komen niet altijd mijn tactiek. Er kan van alles gebeuren: iemand kan zomaar een foutje maken, ook al is het maar vierenhalve ronde. Maar het is wel altijd mijn doel om als eerste de bocht in te gaan. Dan probeer ik iets langer rechtdoor te gaan voordat ik de bocht inga, dan heeft degene naast me net iets minder ruimte."

Relay of individueel
"Ik was nu heel blij met de individuele WK-medaille, aangezien we met de relay een hele moeilijke heat hadden. Als ik op de relay met de dames wel een kans had gehad, was die medaille me evenveel waard geweest als een individuele medaille denk ik. Het is toch wel knap als je als team en als meidengroep als eerste eindigt en het dan echt een teamprestatie is. Een teamprestatie brengt dan ook heel veel vreugde. Het is lastig om te vergelijken, maar het is toch wel extra leuk als je het met zijn allen doet."

Dit bericht bekijken op Instagram

Third place it is!!! 💥 #ONEHANDDOWN

Een bericht gedeeld door Georgie Dalrymple (@georgdalrymple) op

Penalty of derde plaats
"Deze is heel lastig. Ik denk dat op het moment zelf ik ga voor de penalty. Je probeert dan toch die tricky inhaalactie te maken, maar achteraf denk ik dat ik dan genoegen had moeten nemen met de derde plaats. Nee, dan kies ik toch voor de penalty, want je wilt toch eerste worden."

Den Haag of Heerenveen
"Den Haag. Ik denk dat Heerenveen een goede plek is om te sporten en te trainen, om je te focussen op je prestaties en doelen. Voor het wonen en de gezelligheid woon ik toch liever in Den Haag dan in Heerenveen. In Den Haag wonen mijn vrienden en familie. De samenleving is heel leuk met heel veel verschillende soorten mensen. Dat vind ik wel het leuke aan de grote stad."

Online shoppen of in de winkel
"Ik shop toch liever online, omdat ik er niet heel veel tijd voor heb. Dan kan ik lekker thuis op de bank met iets te drinken en mijn vriend ernaast allemaal kleren uitzoeken. Die stop je dan in je winkelmandje en dan wordt het gewoon thuisgestuurd. Als het dan niet past, kun je het gewoon terugsturen. Dat is toch wel chiller dan naar de winkel gaan."

Dit bericht bekijken op Instagram

SHOPPING #FOREVERMOOD ;)

Een bericht gedeeld door Georgie Dalrymple (@georgdalrymple) op

Sneakers of hakken
"Sneakers. Ook al vind hakken er soms leuker uitzien. Niet allemaal natuurlijk, maar als ik dan een outfit heb en ik zie van die laarsjes staan, dan vind ik dat toch wel heel erg leuk. Het loopt alleen niet zo comfortabel. Dan ga ik liever voor het comfortabele dan voor het mooie."

Fietstraining of krachttraining
"Krachttraining. Krachten vind ik veel leuker dan fietsen. Fietsen duurt heel lang en bij de krachttraining kan je er gewoon lekker voor gaan. Je bent lekker snel klaar en kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. In Nederland is toch veel regen en wind. We moeten wel twee of drie keer in de week fietsen, maar in de winter mogen we gelukkig ook binnen. Dan ga ik liever binnen dan buiten."

Vroeg opstaan of laat naar bed
"Ik denk geen van beiden, mag dat? Laat opstaan en vroeg naar bed. Ik houd het nooit zo heel erg lang vol in de avond, maar vroeg opstaan ben ik ook niet zo'n fan van. Ik ben een goede slaper ja. We trainen veel, dus we moeten ook veel slapen."

Langebaan of inlineskaten
"Dan kies ik voor inlineskaten. Het lijkt ook wat meer op shorttrack. Je kan een beetje duwen. Op de langebaan moet je een tijd rijden en met skeeleren is het net als met shorttrack vechten om je plaats. Als je eerste word, ga je door. Op de langebaan ga je voor een snelle tijd en dat vind ik minder spannend dan met meerdere mensen in de baan vechten om de eerste plek. Ik heb aan het begin van dit seizoen mijn enkel gebroken, dus ik heb nog niet heel veel op de langebaan geschaatst. Ik heb twee wedstrijden gereden en die gingen gelukkig wel oké. Ik heb me ook geplaatst voor het NK junioren dit weekend, maar dat gaat nu niet door want ik ben in Dresden natuurlijk. Ik had het wel leuk gevonden, ook om te vergelijken waar ik sta ten opzichte van de rest."

Dit bericht bekijken op Instagram

Living the good life in Greece #reddress

Een bericht gedeeld door Georgie Dalrymple (@georgdalrymple) op

Hotel of camping
"Ik heb eigenlijk nog nooit gekampeerd. Als ik op vakantie ga, wil ik liever niet zoveel doen. Dan wil ik op het strand liggen, naar het ontbijt gaan en naar het avondeten en verder gewoon chillen. Dan ga ik toch liever all inclusive naar het strand, ook al zou ik het wel eens willen proberen op de camping, Zuid-Frankrijk lijkt me wel leuk."

Zomer of winter
"Zomer. Ik ben toch wat meer van de warmte dan van de kou. In Montréal ging ik ook niet zo gauw naar buiten en bleef ik liever binnen. Ik houd daar gewoon niet zo van, kou, sneeuw, regen, wind. Ik ben meer van de tropische sfeer. Mijn vader komt van de Antillen, daar ben ik toen ik klein was wel eens naar toe geweest. De familie die er nog woont komt nu meestal naar Nederland. In de zomer ga ik nu vaker naar Spanje of Griekenland."

Spreken of zwijgen
"Zwijgen. Ik ben niet iemand die heel veel praat. Ik ben niet heel aanwezig en altijd wel rustig, maar als ik met vriendinnen ben kan ik heel luidruchtig zijn, lachen en grapjes maken. In een groep ben ik wel een van de rustigere mensen en houd ik eerder mijn mond."

Dit bericht bekijken op Instagram

Temperatuurtje -20, no big deal ;) #handschoennietnodig

Een bericht gedeeld door Georgie Dalrymple (@georgdalrymple) op

Auto of fiets
"In de zomer met de fiets, al het andere met de auto. Ik heb nog geen rijbewijs. Daar ga ik straks wel mee beginnen. Na het seizoen heb ik iets meer tijd. Voor korte stukken ga ik liever met de fiets. Gewoon lekker naar het strand, naar de supermarkt, dat soort dingetjes."

Zelf koken of uit eten
"Ik kan niet heel erg goed koken, dus ik ga liever uit eten. Ik word er wel steeds beter in, nu ik op mezelf woon. Maar als ik uit eten ga, weet ik zeker dat ik lekker eten heb. Ik maak pasta's, tortilla's en taco's. Mexicaans eten, lekker makkelijk en ook nog lekker. Meestal eet ik samen met mijn vriend."

Binnendoor of buitenom
"Binnendoor. Of nee, ik ga toch voor buitenom. Dat ziet er toch wel stoer uit, als je buitenom inhaalt. Dan heb je zoveel overmacht. Als degene op kop een rondje van 9,0 rijdt en jij gaat er met 8,7 overheen, dan denkt iedereen wel: 'zo, die gaat echt hard, die is goed'."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan