Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 27 jan 2019

Jarige Visser: 'Vooral buitenwereld wilde dat ik baanrecord ging rijden'

Ze pakte het baanrecord van Martina Sablikova af en eindigde verrassend op het podium bij het KPN NK Allround. En dat op haar 23e verjaardag. Na een felicitatie aan haar adres reageert ze dan ook vlijmscherp. "Waarmee feliciteer je mij nu eigenlijk?"

Foto : Soenar Chamid

Voor Visser, die zich voor het eerst wist te plaatsen voor de slotafstand op een allroundtoernooi, was het NK Allround vooral een mooi trainingswedstrijdje. Over een week wil ze knallen op de WK Afstanden. Na haar verrassende olympische titel op de 5000 meter hoopt ze in Inzell voor het eerst in haar nog prille carrière wereldkampioen te worden.

Haar trainingswedstrijd in Heerenveen zal haar in ieder geval veel vertrouwen geven. Op de 3000 meter reed ze al de winnende tijd (4.02,72), maar op de 5000 meter ging ze op sublieme wijze naar het baanrecord. Die stond al bijna twaalf jaar lang op naam van de Tsjechische Martina Sablikova. Of ze vooraf voor het baanrecord ging? "Nee, ik ben er niet op weggegaan. Ik wilde gewoon lekker schaatsen en lekker in mijn slag komen."

Visser wist wel dat het baanrecord er ooit een keer in ging zitten. "Het was meer de vraag: wanneer gaat het gebeuren? Ik had alleen wel het gevoel dat de buitenwereld heel graag wilde dat ik een baanrecord ging rijden. Zelf was ik daar niet mee bezig. Ik heb nog wel het idee dat ik sneller kan, misschien verbeter ik hem volgend jaar al wel."

Door haar waanzinnige 5000 meter stootte ze – ondanks een trage 500 meter – Melissa Wijfje alsnog van het podium af. Voor Visser was deze podiumplek de grootste verrassing van het toernooi. "Na de 500 meter was ik niet heel erg blij, maar uiteindelijk is het toch nog een leuk toernooi geworden!"


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan