Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 12 dec 2020

KNSB Talentenprijs voor gouden relaydames

De vier shorttracksters die begin 2020 goud wonnen op de relay bij de WK Junioren zijn gehuldigd als Talenten van het Jaar. Anne Floor Otter, Georgie Dalrymple, Marijn Wiersma en Xandra Velzeboer kregen hun onderscheiding vandaag uitgereikt in Thialf, bij de NK Afstanden Shorttrack.

Foto : Soenar Chamid

Technisch directeur van de KNSB, Remy de Wit, overhandigde de prijs zaterdagmiddag. Door een samenloop van omstandigheden was de uitreiking van deze jaarprijs al enkele keren uitgesteld. Eerder waren Itzhak de Laat en Suzanne Schulting al onderscheiden als Shorttracker en Shorttrackster van het Jaar 2019/2020.

De KNSB Talentprijs bestaat uit een cheque van 1000 euro, die de vier rijdsters moeten delen, en voor ieder een glazen trofee. Velzeboer, Dalrymple, Wiersma en Otter waren bij het WK Junioren in Bormio in de finale sneller dan Italië en Rusland. Dat deden zij bovendien in een wereldrecord. Hun tijd was ruim 2,5 seconde sneller dan het oude record voor junioren, dat in handen was van Zuid-Korea: 4.12,019 tegen 4.14,699.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van het WK voor junioren dat Nederland goud pakte op de aflossing. Het was de tweede wereldtitel van dat WK voor Velzeboer, vorig jaar al uitgeroepen tot KNSB Talent van het Jaar, die ook de beste was op de 500 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan