Group 2
arrow copy Terug
Langebaan 26 okt 2023

Merijn Scheperkamp en Beau Snellink blijven bij Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft aan de vooravond van het seizoen bekendgemaakt dat Merijn Scheperkamp en Beau Snellink langer bij de ploeg blijven. Beide rijders hadden een aflopend contract, maar blijven tot en met de Olympische Spelen van Milaan verbonden aan de formatie van Jac Orie.

Foto : Team Jumbo-Visma

Beide mannen braken de afgelopen jaren door op het hoogste niveau. Scheperkamp veroverde vorig seizoen de nationale sprinttitel en pakte ook goud op het EK Sprint. "Het is altijd fijn als een ploeg het vertrouwen in je uitspreekt en je de olympische cyclus volledig mag afmaken", zegt Scheperkamp. "Ik ben heel blij dat dat ik in deze stabiele omgeving naar de Spelen van 2026 kan toewerken. Dat is nu echt de stip aan de horizon.” De rappe man voelde zich heel snel thuis bij de ploeg van Jumbo. “Ik ga elke dag met plezier naar de training. Een ander belangrijk element is dat de ploeg over veel kennis beschikt. Ze weten precies wanneer en hoe ze me goed moeten krijgen. Dat vind ik heel prettig."

Snellink debuteerde in de World Cups en won direct het eindklassement op de lange afstanden. "Ik ben hier heel erg blij mee. Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik in een profploeg terecht zou komen, dus dat ik nu al mag bijtekenen, vind ik hartstikke mooi", zegt de man uit Noorden. "We hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en de samenwerking is hartstikke goed. Hoewel we er nog lang niet alles hebben uitgehaald, denk ik dat we op de goede weg zijn om mooie dingen te laten zien."

Ploegbaas Orie is blij dat hij voorlopig kan rekenen op Scheperkamp en Snellink. “Merijn en Beau zijn twee talentvolle schaatsers die vol in hun ontwikkeling zitten. Ze zijn sterk, enorm gemotiveerd en hebben allebei veel vooruitgang geboekt de afgelopen jaren. Ik ben hartstikke blij dat we samen door kunnen werken richting de Olympische Spelen van Milaan.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan