Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 06 aug 2024

Ook nationale kalenders shorttrack en kunstschaatsen bekend

Voor het langebaanschaatsen en het marathonschaatsen waren de landelijke kalenders voor komende winter al gepubliceerd, inmiddels weten ook de kunstschaatsers en shorttrackers op welke momenten ze moeten pieken voor de kwalificatiemomenten en NK's.

Foto : KNSB / Shapevisions

Voor de shorttrackers is het laatste weekend van september het eerste belangrijke treffen. Samen met het Dutch Open Shorttrack een week later geldt deze wedstrijd als kwalificatiemoment voor de World Tour. Na de vier internationale races in Noord-Amerika en Azië keren de beste Nederlanders in januari terug voor het Daikin NK Shorttrack in Leeuwarden (11-12 januari). Vervolgens staan het EK en de laatste twee World Tour-wedstrijden op het programma. Tilburg is gastheer van de voorlaatste World Tour, van 7 tot en met 9 februari.

Het internationale kunstschaatsprogramma begint zoals altijd vroeg, met de eerste Junior Grand Prix eind augustus. Bij de tweede (4-7 september, Ostrava), vijfde (25-28 september, Gdansk) en zesde (2-5 oktober Ljubljana) Junior Grand Prix is er Nederlandse inbreng. Angel Delevaque zal twee keer haar kunsten mogen vertonen op het internationale podium, Emilia Soloukhin eenmaal. Bij de senioren zullen Daria Danilova en Michel Tsiba deelnemen aan Skate Canada (25-27 oktober).

De KNSB Cup wordt afgetrapt op 12 en 13 oktober in Den Bosch. Een van de hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt is de Challenge Cup / NK Kunstschaatsen. Het gecombineerde toernooi staat op het programma van 13 tot en met 16 februari. Een weekend later kunnen de synchroonschaatsers zich opmaken voor de Lumière Cup in Eindhoven.

Benieuwd naar de volledige kalenders? Bekijk de nationale kalenders langebaan, shorttrack, marathon en kunstschaatsen via het menu, klik op 'kalender' en dan de discipline van je keuze.

Al last van de eerste schaatskriebels? Schrijf je in voor de schaatsfan-mailing en krijg als eerste de mogelijkheid om tickets te kopen voor de evenementen in Nederland.

De belangrijkste wedstrijden in Nederland op een rijtje: 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan