Tickets
Shop
Nieuws 13 jul 2024

Goede start Nederlandse vrouwen in Oostende

Voor de achtste Europacup van het seizoen zijn de inlineskaters neergestreken in België, op dezelfde piste waar vanaf vrijdag gestreden wordt om de Europese titels. Voor Jet Fransen was er op de openingsdag een mooie bronzen medaille op de puntenkoers. Sofia Schilder, Amber van der Meijden en Chris Berkhout pakten eremetaal bij de junioren.

Foto : Neeke Smit

Een groot deel van de rijders die TeamNL vertegenwoordigt tijdens het EK gebruikt de Europacup als laatste test. Bij de senioren was het Jet Fransen die het beste resultaat neerzette. Achter Ecuadoriaanse Gabriele Vargas en de Tsjechische Katerina Kainová werd ze derde op de puntenkoers van vrijdagavond. Fleur Veen, die sinds enkele weken weer deelneemt aan wedstrijden na haar ziekte van Pfeiffer en daarom niet geselecteerd is voor het EK, eindigde als vijfde.

De Nederlandse mannen konden geen vuist maken tegen Bart Swings, de grote favoriet voor het EK in eigen land. Zijn land- en teamgenoot Jason Suttels werd derde. De Spanjaard Patxi Peula Cabello nestelde zich tussen hen in op het podium. Jordy van Workum was de beste Nederlander op plek 8. Sofia Schilder en Amber van der Meijden toonden in geweldige vorm te verkeren voor het EK. Schilder schreef de puntenkoers van de Junioren A op haar naam, voor Van der Meijden was het zilver. Dezelfde plak die Chris Berkhout pakte, eveneens bij de Junioren A. 

De regen van vrijdagochtend en -middag gooide roet in het eten voor de organisatie, waardoor de 200 meter vliegende start werd doorgeschoven naar zondagochtend. Zaterdag staan de 1000 meter, de puntenkoers (jeugd en kadetten), afvalkoers (junioren) en inline (senioren) op de planning. Zondag wordt naast de 200 meter de race inline (kadetten, jeugd en junioren) en afvalkoers (senioren) verreden.

Alle uitslagen zijn te vinden in Sportity. De Europacup is te volgen via de livestream.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan