Tickets
Shop
Marathon 29 jul 2024

Marathonwinter 2024-’25: van Amsterdam tot Groningen, én een duet met de langebaan

Van Amsterdam tot Groningen, en van 19 oktober 2024 tot en met 1 maart 2025. Goed vier maanden marathongeweld even in een zin gevangen (of samengevat). De wedstrijdkalender van onder andere de Daikin Marathon Cup is bekend: reden genoeg om nu alle data al te noteren, want het wordt weer een hete winter!

In een sport als het marathonschaatsen blijft veel bij het oude. Dat is de charme van de meest avontuurlijke schaatsdiscipline, en daarom zal het geen verwondering wekken dat de aftrap van de jaarlijkse strijd om de Daikin Marathon Cup ‘gewoon’ weer wordt verricht op de Jaap Edenbaan. Vorig jaar werd de openluchtarena van een nieuwe jas voorzien en daarom werd er uitgeweken naar Groningen.

Dat betekent niet dat Kardinge in Groningen (afgelopen seizoen de gastheer) wordt vergeten. Integendeel, de meest noordelijk gelegen kunstijsbaan krijgt komende winter de grote finale van de cup binnen zijn poorten, op 1 maart 2025. Met de wedstrijden van die slotronde komt er een einde aan de reeks van bijna dertig marathons in binnen- en buitenland, op het natuurijs van de Weissensee en in Lulea meegerekend.

Wat nieuw is? De vierde race (alleen voor de Topdivisies) heeft plaats in Thialf, met dien verstande dat de marathons worden opgenomen in het programma van het World Cup kwalificatietoernooi van de langebaan. Een ander extraatje is de terugkeer van de Vierdaagse, te verrijden tussen 12 en 15 december, op ijsbanen in Noord-Holland. En mogelijk is er vlak voor de verhuizing naar de Weissensee een dubbel koersweekend in het Brabantse.

De gehele wedstrijdkalender vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan