Angel Delevaque maakt indruk in Ostrava
Kunstschaatsster Angel Delevaque van TKV uit Tilburg is in haar eerste Junior Grand Prix van het seizoen als veertiende geëindigd. De Dordtse behaalde op het ijs van de Ostravar Arena (Ostrava, Tsj) na haar verplichte programma van donderdag (die de beste persoonlijke score opleverde) in de vrije kür een puntentotaal (102.15) waarmee ze zich keurig handhaafde in de bovenste helft van het klassement. Het resultaat, eveneens een persoonlijk record, was goed voor de negende plaats in het veld van 38 deelneemsters. De Japanse Kaoruka Wada ging met de eindzege aan de haal. Ze was op beide onderdelen de beste. Stefania Gladki (Fra) eindigde als tweede, terwijl de Koreaanse Yujea Kim de bronzen medaille kreeg omgehangen.
Tussen 25 en 28 september is Angel opnieuw aan de beurt om haar kunsten te vertonen, dan tijdens de Junior GP in het Poolse Gdansk.
De uitslagen zijn hier te vinden.

Dani Loonstra stopt met kunstschaatsen
De 19-jarige Dani Loonstra heeft besloten een punt te zetten achter haar kunstschaatscarrière. In een kort bericht op Instagram maakt ze dat bekend. De geboren Rotterdamse heeft nog geen idee wat ze nu gaat doen. 'Ik ben zo f*cking dankbaar voor iedereen die me heeft geholpen mezelf en mijn pad te vinden tijdens mijn carrière, of dat nu het begin, het einde of iets anders was. Ik hoop jullie allemaal altijd dicht bij me te houden. Ik heb speciale connecties gemaakt met mensen waarvan ik nooit had durven dromen. Daarom denk ik niet dat ik ze en de sport ooit helemaal los kan laten, maar het zal anders worden', is een passage in haar mededeling.

Dani Loonstra tijdens de KNSB Cup 2021
Dani Loonstra heeft veel moeten afrekenen met blessures. | Foto: Soenar Chamid
Als tweejarig meisje stond ze al op schaatsjes. In 2009 kreeg ze haar eerste les, zo valt te lezen in eerder gepubliceerd artikel in het Algemeen Dagblad. 'Een jaar later keek moeder Loonstra naar een televisie-uitzending van het kunstrijden op de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver. ,,Dani wees naar de televisie en zei dat ze aan deze wedstrijd ging meedoen. Toen moest zij eerst nog echt leren schaatsen. Zo moest zij onder meer leren om haar knieën tijdens het schaatsen te buigen'. 'Het ultieme doel is nog steeds de Olympische Winterspelen', vertelde Loonstra in datzelfde verhaal uit 2021. 'In 2026 worden deze in Italië gehouden. Ik hoop daar mijn korte kür aan heel de wereld te mogen laten zien. Als ik daarmee bij de beste 24 eindig, mag ik ook mijn lange kür rijden'.