De totaalscore voor de twee onderdelen (155.48) was meer dan vier punten hoger dan het persoonlijk record dat ze drie weken terug realiseerde in de JPG van Ostrava (151.41). Bij de statistieken van de Aziatische alleskunner verbleekten de cijfers uiteraard: 224.68 punten. Delevaque, na de Slowaakse Alica Lengyelova (13) de jongste atlete in de top-15 van deze wedstrijd, baarde toch opzien in de vrije kür met de zesde plek in een veld van 36 meisjes. De score waarmee de jury haar beloonde, viel ruim drie punten hoger uit dan in Ostrava: 105.34 om 102.15. Bijna alle elementen voerde ze naar behoren uit; de landing na de drievoudige toeloop verliep niet heel lekker.

“We zijn wel heel tevreden met dit resultaat, vooral door het technisch rijden in de lange kür”, gaf Jorik Hendrickx aan, de Belgische coach van Angel. “Na Ostrava zijn we hard aan het werk gegaan om het vrije programma verder te perfectioneren. Voor de wedstrijd in Tsjechië had Angel last van een lichte blessure, waardoor we het programma moesten aanpassen. Kijkend naar de beide uitvoeringen hebben we in de voorbije periode de puntjes op de i kunnen plaatsen."

Angel Delevaque
Angel Delevaque tijdens haar korte kür. | Foto: ISU

“Niettemin zijn er nog voldoende verbeterpunten die het mogelijk maken op hogere scores te mikken. Daarbij kan met name de presentatie een grote rol spelen. Angel kan en moet op dat vlak groeien, onder meer door meer snelheid op het ijs te leggen. Als ze in technisch opzicht nog iets stabieler wordt, kan ze zich daar mee op focussen”, oordeelde de broer van wereldtopper Loena Hendrickx."

Hij was zeer te spreken over het getoonde lef van Delevaque. “Ze heeft voor het eerst in een internationale wedstrijd een combinatie van twee drievoudige sprongen geprobeerd, in plaats van een drievoudige en dubbele sprong. Tijdens de korte kür bleek dat niet erg succesvol, maar ze is er wel voor gegaan. Dat is nodig, wil ze aansluiting vinden bij de wereldtop in de juniorencategorie. Dat wordt een punt van aandacht richting het wereldkampioenschap, wat eerst en vooral onze ambitie is Angel zich daarvoor te laten kwalificeren. We hebben vorig seizoen gezien dat het hard knokken is om de finale te bereiken. Daar is waarschijnlijk een geslaagde drievoudige combinatie voor nodig. Oftewel: er is genoeg om aan te werken. Voor nu mogen we even genieten van deze uitslag. Ik ben een trotse coach die ervan geniet om dit traject met Angel en haar andere coaches en begeleiders te mogen bewandelen.”
De uitslagen van Gdansk zijn hier te vinden. Het vrije programma van Angel kun je hier bekijken.