Tickets
Shop
Nieuws 15 nov 2015

Tweede plaats motiveerde Bowe tot wereldrecord

Zaterdag dook Brittany Bowe onder het wereldrecord op de 1000 meter, maar raakte dat record een rit later kwijt aan haar landgenote Heather Richardson. Zondag revancheerde ze zich in stijl met een wereldrecord 1500 meter. “Dat ik gisteren net naast het wereldrecord en de zege pakte motiveerde me voor vandaag.”

Foto : Francois Wieringa

Bowe was ervan overtuigd dat ook zondag een wereldrecord mogelijk moest zijn. “Alles was mogelijk. Iedereen reed zo hard”, zegt ze. “Ik wist dat ik een perfect rit moest rijden.”

Dat lukte. Met 1.51,59 reed ze het tien jaar oude record van Cindy Klassen uit de boeken. Na haar fenomenale race benadrukt Bowe hoezeer ze tegen de Canadese heeft opgekeken. “Cindy Klassen is een klasse apart. Ze is een legende.”

Wat dat haar dan maakt, nu ze sneller dan een ‘legende’ is, weet ze niet. “Ik ben mezelf. Ik maak nog niet zo lang deel uit van deze ploeg, maar toen ik erbij kwam was Cindy aan het eind van haar carrière. Ik heb heel veel van haar races bekeken.”

Volgens Bowe staat zij niet alleen in haar opvallend goede presteren bij de eerste ISU World Cup van het seizoen. “De complete damesgroep heeft een heel nieuw niveau bereikt.”

De Amerikaanse rijdt dit seizoen in het pak van Stressless, maar traint nog altijd gewoon met de Amerikaanse selectie. “Het is super cool hoe Stressless me deze kans gegeven heeft”, benadrukt ze. “Ik kan nog gewoon meetrainen met Matt Kooreman, maar tijdens zo’n wedstrijd als dit kijkt Desly Hill mee. Dat is mooi, dan heb je een extra set ogen.”

Lees alles over de ISU World Cup in Calgary op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan