Tickets
Shop
Nieuws 14 nov 2015

Verbaasde Richardson: 'Wereldrecord niet verwacht'

"Dit is zeker weten een verrassing", geeft Heather Richardson meteen na haar 1000 meter toe. De Amerikaanse zette een nieuw wereldrecord van 1.12,51 op de klok, vlak nadat haar landgenote Brittany Bowe ook al onder het oude record gedoken was.

Foto : Soenar Chamid

Het was niet de eerste keer dat Richardson het ijs op moest vlak na een wereldrecord. "Het is me al drie keer eerder overkomen. Ik zei tegen mezelf: 'jij kan harder'."

Dat dat lukte leek een klein wonder, want Richardson maakte een forse misslag in de laatste bocht en wist maar net overeind te blijven. "Ik had daarna maar een gedachte: naar de streep." 

Daar bleek ze 0,03 sneller dan Bowe. "Dat was een verrassing, want mijn opening was al langzamer dan normaal. Dus ik wist totaal niet wat er uit zou komen."

"Ik had sowieso geen wereldrecord verwacht vandaag", legt de pupil van Jillert Anema uit. "In de B-groep werd hard gereden dus ik verwachtte wel snelle tijden, maar zo snel niet."

De Amerikaanse kijkt uit naar de World Cup van volgende week in Salt Lake City. Daar ziet ze niet alleen haar familie weer, maar verwacht ze weer een mooie prestatie te kunnen leveren. "Het zal daar zeker ook weer hard gaan."

Lees alles over de ISU World Cup in Calgary op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan