Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 06 mei 2015

Van Veen vertrekt bij Team Corendon

Coach Jan van Veen vertrekt per direct bij Team Corendon. Hij wordt opgevolgd door Peter Kolder.

De formatie maakte woensdag bekend dat beide partijen 'in goed overleg' uit elkaar zijn gegaan.

"Ik zie binnen de huidige situatie te weinig mogelijkheden om een voor mij gewenst topsportklimaat te creëren", aldus Van Veen. Teammanager Chiel van Praag heeft begrip voor het besluit van Van Veen.

"We hebben er de laatste paar dagen samen lang over gesproken. Ik begrijp Jan goed en hoewel ik zijn besluit betreur, respecteer ik uiteraard zijn beslissing. Jan is in onze ogen een gepassioneerde coach die alles geeft en gegeven heeft voor het optimale resultaat. Wij hebben als team veel aan zijn inzet te danken.

Kolder is aangesteld als vervanger van Van Veen. "Peter is vanaf de oprichting van ons team al vier jaar als coach bij de ploeg betrokken. We zien in hem de juiste man op de juiste plaats om nu als eindverantwoordelijke voor de ploeg te gaan staan. Ik heb daar het volste vertrouwen in", aldus Van Praag.

Vertrouwen

Na de KPN NK Allround in december rommelde het bij Corendon. Jan Blokhuijsen besloot na matige optredens om zijn seizoen voortijdig te beëindigen. Op beelden was te zien dat hij een felle discussie had met Van Veen.

Na het seizoen zegden Koen Verweij, Renz Rotteveel, Maurice Vriend en Sjoerd de Vries hun vertrouwen op in Van Veen. Het viertal werd daarop geschorst, maar men besloot later toch weer met elkaar verder te gaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan