"Het voelt nog een beetje onwerkelijk. Het is een team waar ik jarenlang tegenop heb gekeken, dus dat ik daar nu deel van ga uitmaken, vind ik best wel bijzonder", vertelt de rijdster uit Woubrugge. De laatste twee jaar was Hoogendoorn succesvol bij de junioren. Ze veroverde de wereldtitel op de mass start, de teamsprint en tweemaal op de ploegenachtervolging. In februari was ze de beste juniore bij het NK Sprint. "Bij het WK afstanden had ik op de 1500 meter wat meer van mezelf willen laten zien (ze werd vierde, red.). Al met al ben ik tevreden met mijn prestaties van afgelopen seizoen, maar ik weet dat er meer in had gezeten", aldus Hoogendoorn, die zich wil focussen op de 1000 en 1500 meter. 

Coach Sicco Janmaat is blij met de komst van de schaatsster: "Met Chloé hebben we een snelle allroundster binnengehaald. Ze kan 39,1 rijden op de 500 meter en heeft 4.15 staan op de 3 kilometer. Als het lukt om die 3 kilometer nog iets te verbeteren, weet ik zeker dat ze ook betere 1000 en 1500 meters gaat rijden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze dit jaar stappen gaat maken."

Het Development Team bestaat naast Hoogendoorn uit Sijmen Egberts, Myrthe de Boer, Evelien Vijn, Jarle Gerrits en Jordy van Workum. Door haar vertrek bij TalentNED zal Chloé niet samen met haar zusje Lieke trainen, die juist de overstap maakte naar de ploeg uit Enschede. 

Serge Yoro mag zich komend jaar bewijzen bij de A-ploeg van Jumbo-Visma. Na Tijmen Snel en Merijn Scheperkamp is hij de derde schaatser die dit pad bewandeld. De nummer zes van het NK Afstanden op de 500 meter rijdt sinds 2019 in het geel-zwart. 

Benieuwd naar alle transfers? Bekijk dan het transferoverzicht