NOC*NSF is er alles aan gelegen om de beste verblijfscondities voor de sporters en staf te realiseren. Met temperaturen in juli in Parijs die wel boven de 40°C kunnen oplopen, werd gezocht naar een slimme oplossing. Samen met Daikins installatiepartner VKB Klimaattechniek is gekozen voor een unieke tijdelijke opstelling van vaste Daikin split-airco systemen die zorgdragen voor een ideaal binnenklimaat, zowel overdag als ‘s nachts. De fluisterstille systemen met een geluidsniveau van slechts 19 decibel (vergelijkbaar met het geluid van ritselende bladeren), zijn bovendien voorzien van geïntegreerde luchtreinigingsfuncties die onzuiverheden uit de lucht filteren. Ze beschikken over intelligente sensoren die de temperatuur en luchtvochtigheid continu monitoren en aanpassen voor een optimaal binnenklimaat. 

De betrokkenheid van Daikin bij sport is niet nieuw; sinds 2018 is Daikin de hoofdsponsor van de KNSB. "We zijn trots om TeamNL te ondersteunen met onze expertise en innovatieve technologie. Zo hebben we ons samen met andere eventpartners ingezet om tijdens het afgelopen ISU WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy de meest duurzame tijdelijke ijsbaan te realiseren. Waar wij met onze techniek kunnen bijdragen om topsport betaalbaar en duurzaam te kunnen laten zijn, pakken we onze verantwoordelijkheid. Fantastisch om dit ook voor de Olympische Spelen te kunnen doen”, aldus Edwin Hoogerwerf, managing director van Daikin.

Net als de TeamNL-atleten geniet meervoudig olympisch medaillewinnares Irene Schouten van de voordelen van een Daikin airco in haar nieuwe huis.

Poster