Toch zou Lindsay van Zundert zich op enkele vlakken kunnen identificeren met piraten tijdens haar vrije kür. Immers, doorzettingsvermogen en een tikkeltje meedogenloosheid zijn in de topsport cruciaal. Daarnaast moet ook Van Zundert alles op alles zetten om te overleven in de kunstrijdwereld, om haar hoofd boven het bevroren water te houden. Alleen is een crowdfundingsactie een minder brute manier om aan je middelen te komen dan het kapen van een schip…

De Fransman Benoît Richaud is na de succesvolle olympische winter van Lindsay van Zundert aan de slag gegaan om twee nieuwe küren te ontwerpen. Het vrije programma baseerde hij op de filmmuziek van de Pirates of the Caribbean, al was de Nederlandse kunstschaatsster niet gelijk enthousiast. “Op deze muziek wordt veel geschaatst. Bovendien was ik van mening dat het niet bij mij zou passen. Maar door het samenvoegen van verschillende liedjes is het een origineel stuk geworden, waar ik mezelf helemaal in kwijt kan. Ik kan zo echt een show neerzetten.”

Daarnaast leidt deze muziek niet alleen tot herkenning bij de echte kunstrijdfans, maar bij iedereen die de kür zal bekijken. “Ik schaats niet alleen voor de jury, maar ook voor de toeschouwers. Zij gaan op in deze muziek tijdens mijn optreden.”