Langebaanschaatsster Evelien Vijn vertelt hoe ze bij de marathonploeg terecht is gekomen: “Eelco had mij een tijdje terug al benaderd. Ik ben het gesprek aangegaan en dat voelde best goed. Onze verwachtingen sloten bij elkaar aan en ik was enthousiast over hoe zij het willen aanpakken. Zij spraken bovendien het vertrouwen uit naar mij.”

Vertrouwen, belangrijk voor elke (jonge) sporter, ook voor Vijn. Als juniore was ze zeer succesvol en pakte ze op het WK meermaals zilver en een gouden medaille, waarmee ze een plekje afdwong in het Development Team van Jumbo-Visma. Ze wilde graag haar kwaliteiten laten zien en doorstomen naar de top, maar op het ijs kon ze zichzelf niet verbeteren. Ze bleef ver verwijderd van haar persoonlijke records en Vijn en de ploeg namen afscheid van elkaar.

“Ik reed daar gewoon niet goed en had meer van de stap verwacht”, klinken de woorden van Vijn. “Bij de junioren had ik meegedaan om het podium en bij Jumbo-Visma begon ik weer op nul. Wanneer je niet in de buurt komt van je beste tijden is dat echt frustrerend. Je belandt in een negatieve spiraal en het is lastig daaruit te komen als je tegenslag na tegenslag te verwerken krijgt. Elke keer probeerde ik er het beste van te maken, maar steeds kreeg ik weer een klap te verduren.”